handtvätt för barn i

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2015-02-10
Enligt Centers for Disease Control and Prevention, handtvätt är det bästa sättet att förhindra infektion och sjukdom (Referens 4). För barn, handtvätt kan minska lunginflammation-relaterade infektioner med 50 procent (referens 1) och avsevärt minska antalet fall av andra sjukdomar och symtom som till exempel diarré

Betydelsen av handtvätt för barn

Enligt Mayo Clinic, handtvätt är "en av de bästa sätten att undvika att bli sjuk (referens 5). "För barn som är benägna att sprida sjukdomen genom kontakt på dagvården eller på lekplatsen, detta är särskilt sant. Under hela dagen, barn samlas bakterier på sina händer från olika källor, t. ex. djur och animaliskt avfall, förorenade källor , direkt kontakt med människor och mat (Referens 5).

Undervisning handtvätt

lära barnen om vikten av T-zonen, ett område av ansiktet som innehåller slemhinnorna i ögon, näsa och mun (referens 3). Denna zon är ökänd för att överföra respiratoriska och gastrointestinala sjukdomar vid beröring med smittat finger ( referens 3) .

Enligt Henry Hand Foundation , en utbildningsfond som lär barn om handtvätt , lära barn att tvätta händer genom att betona följande principer. Först berätta för dem att tvätta händerna när de är smutsiga eller innan du äter . Dessutom bör barnen få veta att inte hosta eller nysa i deras händer . Slutligen bör barn uppmuntras att inte röra sina ögon , näsa eller mun (referens 3) .

Utgå inte från att ditt barn vet hur man tvättar händerna ordentligt. Istället ge följande instruktion: Skölj händerna under rinnande varmt vatten och tvål lödder samtidigt gnugga händerna. Var noga med att berätta för honom att gnida tvålen mellan hans fingrar och under naglarna. Skölj noga under rinnande vatten med händerna pekade nedåt för att förhindra droppande ner armarna. Torka med en pappershandduk som sedan måste kasseras (Referens 2).

Tim Long, en huvudman vetenskapsman med P G Beauty, konstaterar att föräldrar bör lära sina barn att tvätta händerna så länge som det tar för dem att sjunga sin ABC (ref 1).

Ett par roliga sätt att uppmuntra ditt barn att tvätta sina händer är att göra upp spel eller historier om handtvätt. Till exempel göra upp en låt eller en berättelse om hur händerna vilja ta ett bad eller göra ett diagram som visar lämpliga handtvätt tekniker (Referens 2).

Previous:nothing Next:ureteric reflux hos barn

Relaterade artiklar


 • hur du kan donera plasma i Arizona
 • Hur vet jag när min mjölk har torkat upp ?
 • spirometer experiment metoder
 • hur ta reda på om du har radon
 • Hur du kalibrerar ett blodtrycksmanschetten
 • endokrinologi på klimakteriet
 • effekterna av svampen
 • barn och spädbarn HLR certifiering
 • hur man gör fred med herpes
 • holistisk medicin kontra traditionell medicin
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com