icke- oral preventivmetoder

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2015-02-02
Muntlig p-piller är förmodligen den populäraste formen av uppfattning , men det finns gott om andra metoder än de . Vissa metoder är tillfälliga , och vissa är permanenta . Vissa metoder är mer invasiv än andra . Valet är upp till dig när du väljer din huvudsakliga metod för födelsekontroll , men det är klokt att forskning dina alternativ , och få veta vad som finns

Tillfälliga Preventivmedel

Du kan välja att ha ett hormon , som levonorgestrel, implanteras i huden i den övre delen av din arm . Denna form av preventivmedel är bra för upp till fem år , och den har en effektiv ränta på nästan 100 procent .
Depo skott , eller Depo-Provera , är en injektion som ges var tredje månad för preventivmedel . Den enda del av detta är det inte så bekvämt , är dock att det kan ta dig ett år att få din fertilitet tillbaka efter att gå ut i Depo skottet .
spiral kan vändas och har en effektiv ränta på cirka 98 procent . Exempel på sådana Paragard och Mirena . De är formade som ett brev T , och de måste föras in av din läkare . Paragard är bra för 10 år och Mirena kan senaste fem åren . Du återfår din fertilitet så snart de tas bort .
orto EVRA är en patch som du bär i tre veckor . Sedan tar du bort för en vecka . Det fungerar ungefär på samma sätt som p-piller , bara i patch form .
NuvaRing är en vaginal ring som du bär i slidan i tre veckor och sedan ta ut den för en vecka . Den avger östrogen och gestagen för preventivmedel .
Andra metoder inkluderar ett membran eller livmoderhals mössa , som du använder när du behöver dem och du behöver vara utrustade för dem , dock med din läkare eller sjuksköterska . Kondomer är ett alternativ , liksom .
Om du känner din kropp väl , kan du göra naturlig familjeplanering , eller rytm -metoden . Du hålla ordning på alla dina menstruationscykler och tider ägglossningen , och du och din partner skulle behöva förpliktigat att antingen avhållsamhet eller använda andra metoder för födelsekontroll under tider av den månad då dina chanser att bli gravid är högre

. Permanent Preventivmedel

Hos män är en mer permanent form av födelsekontroll en vasektomi . En vasektomi är en kirurgiskt ingrepp , där sädesledaren , eller spermier som bär rör i pungen klipps . Detta förfarande har en nästan 100 procent effektiv ränta . Det är möjligt att ha denna omvända , men det anses mer permanent .
Hos kvinnor i äggledarna kan bindas eller täckt, som leder till sterilitet . Även detta är ett kirurgiskt ingrepp , en så kallad äggledaroperation. Den har också en nästan 100 procent effektiv ränta och anses vara mer permanent .

Previous:nothing Next:när du ska sluta med cellprov

Relaterade artiklar


 • hur är kvävgas viktig för människor ?
 • hur man identifierar kanyler
 • hur du gör din egen viral ansiktsmasker
 • faktorer som påverkar puberteten
 • hur man rengör leksaker med en Clorox klorlösning
 • trettioårsåldern och högt blodtryck
 • bebisar och hicka
 • rengöring med ånga mattor & graviditet
 • Varför är C- sektionen snitt imbricated ?
 • typer av makar missbruk
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com