klimakteriet och urinvägsinfektioner

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2015-02-01
Alla upplever åtminstone en urinvägsinfektion under sin livstid , särskilt under spädbarnstiden , graviditet eller hög ålder . Menopausala kvinnor är särskilt utsatta för urinvägsinfektioner , eftersom minskningen av deras östrogen orsakar deras kroppar förändras. UVI är i allmänhet ofarliga och det kan lätt behandlas med en två veckors kurs av antibiotika . Om infektionen inte behandlas eller förvärras, kan det utvecklas till en njurinfektion . Njure infektioner kräver ofta att du är på sjukhus och orsaka oåterkalleliga skador på din njur -system. Eftersom kvinnor i klimakteriet har ofta inte ens inser att de har en UVI, är det ännu viktigare att leta efter symtom och vidta lämpliga åtgärder

Urinvägsinfektion

En urinvägsinfektion (även kallat en urinvägsinfektion eller blåskatarr) är en inflammation i kroppens urin producerar system, inklusive dina njurar, urinblåsa och urinrör . De börjar vanligen i urinröret, som är det röret som rinner urin från blåsan och leder den utanför kroppen. Urinblåsan är den andra delen av urinvägarna som oftast påverkar en UVI, men det kan resa hela vägen upp njurarna. Som regel reste desto högre blir din urinvägsinfektion som upp urinsystemet, desto allvarligare att ditt tillstånd har blivit.

Orsaker

Du får urinvägsinfektioner när bakterier som normalt finns på huden, i tarmen tarmkanalen eller i avföringen sprids i urinvägarna genom urinröret. Detta kan ske valfritt antal sätt, inklusive normala sexuella handlingar eller vardagliga genitala hygien. Om du är gravid , du är mer benägna att utveckla UVI eftersom din livmoder har utökats med barnet och skjuter ner på urinblåsan. Som den pressar ner på blåsan , kan det blockera vissa av urin från att lämna blåsan . Som urin stagnerar , blir det en grogrund för bakterier och leder till täta urinvägsinfektioner .

Symtom

Det första tecknet på en urinvägsinfektion är ofta en brännande känsla när du kissar eller i nedre delen av ryggen . Blodig , grumlig eller luktar urin tyder också på att något kan vara fel . Du kan också utveckla ett ökat behov av att urinera eller en plötslig svårigheter att urinera . Båda är vanliga symtom på en UVI . Också vara på jakt efter intensiv kramper och smärta i nedre ryggen eller nedre delen av buken .

ser alltid en läkare att få en professionell diagnos om du tror att något om du får för dessa symtom . Om din läkare beslutar att du har en urinvägsinfektion efter att ha givit dig urinprov , kommer han troligen att förskriva en kurs av antibiotika . Du kommer att vara på antibiotika allt från en dag till två veckor , beroende på hur allvarlig infektion .

Klimakteriet

Efter klimakteriet är en kvinnas risk att utveckla en UVI mycket större och du kan även hitta dig själv utveckla kronisk urinvägsinfektion. Hormonella förändringar i samband med klimakteriet kan orsaka fysiska förändringar och göra det lättare att anlita en urinvägsinfektion. Blåsan förlorar en del av sin elasticitet och gör det svårare för dig att tömma den helt, vilket kan låta bakterier växa där . Urinen surhetsgrad minskar också , dödar färre bakterier i urinvägarna .

Några kvinnor i klimakteriet inte ens inser att de har en UVI , eftersom deras kroppar går igenom så många fysiska förändringar redan . Om du har några svårigheter att urinera eller se en förändring av utseendet på din urin , kan du ha utvecklat en UVI och bör se din läkare.

Huskurer

Drick mycket vatten och andra vätskor för att påskynda din återhämtning från en urinvägsinfektion. Tranbär och andra livsmedel med höga halter av antioxidanter hindrar också bakterier från att fästa till väggarna i urinblåsa och urinrör. Bakterierna är sedan spolas ut ur urinvägarna som din urinera . Håll aldrig urin , eftersom den kan bjuda in bakterierna att bosätta sig i urinblåsan . Och alltid torka tillbaka till fronten efter en avföring för att undvika att bakterier sprids på urinröret och resten av urinvägarna . Rengöring av könsorgan noggrant efter samlag också kommer att hindra bakterier från att spridas runt .

Previous:nothing Next:näringsrik kost för barn

Relaterade artiklar


 • hur du tar bort celluliter naturligt och utan ansträngning
 • teen klimakteriet
 • leverfunktion i klimakteriet
 • vad är meningen med AARP ?
 • Hur man känner igen om du har njursten
 • hur man hittar en kiropraktor i Colorado
 • hur man kan bli av spiral lukt
 • Vilka är fördelarna med palmolja i hår & hud?
 • luftföroreningar och lungsjukdom
 • Vilka är riskerna med inandning av oljebaserad färg primer ?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com