sen abort fakta

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2015-02-03
Graviditet varar normalt i cirka 40 veckor , och en förlossning leder till en icke-levande foster kallas för en abort . Ibland finns det sådana saker som spontan abort där kvinnans kropp kommer att avbryta fostret växer inuti henne av olika anledningar , allt från en naturlig process till en medicinsk nödsituation, och detta brukar kallas ett missfall . Valfri aborter kan antingen en personlig preferens eller utföras av medicinska risker för vare sig mamman eller fostret

om abort

Aborter är vanligen utförs av en vårdgivare och olika stater kräver olika nivåer av utbildning och certifiering för vårdgivare att utföra aborter . En abort är en medicinsk åtgärd som avslutar en graviditet i ett skede innan naturlig förlossning av ett foster och är vanligen utförs i en läkarmottagning , spärra komplikationer . Under tredje trimestern av graviditeten , måste förfarandet göras kirurgiskt .

aborttillvägagångssätt

Tidig aborter är oftast betydligt mindre invasiva , komplicerade och mycket snabbare än sent aborter , som kräver olika förfaranden och kan vara mer riskabelt att mamman . Abort granskningsåtgärder som vidtas före det 21: a graviditetsveckan omfatta en rad metoder , från medicinering-baserade processer för att sug , dilatation och skrapning , och dilatation och evakuering. Sena aborter utförs efter 21 veckors graviditet omfattar två förfaranden . Den första är en induktion abort där en cocktail av mediciner och lösningar saltlösning injiceras intravenöst och vaginalt att sätta kvinnan i arbete för att leverera fostret innan det är lönsamt . Det andra förfarandet är en utvidgning och utvinning där livmoderhalsen är vidgade och luften avlägsnas från fostrets skalle , vilket dekompression av kroppen , som sedan extraheras genom vaginala kanalen med verktyg .

Fysiska risker

försiktighetsåtgärder vidtas för att hålla mamman säkert under en abort , och komplikationer är ovanliga . Men aborter fortfarande bära risker , särskilt sent aborter på grund av fysiska förändringar mamman har genomgått under de månader före abort . Kraftiga blödningar , infektion , ofullständig extraktioner , skador på inre organ , uterin ärrbildning och cervikal skada är bara några av de många komplikationer som kan uppstå efter en abort . Svårigheter att bli gravid och för tidig födsel kan också manifestera som komplikationer långt efter en abort .

psykiska risker

Oavsett om abort är kvinnans val , är abort följs ofta med psykisk ohälsa och ångest . Depression kan följa en abort , och kvinnor bör övervakas noga av vårdgivare , familj och vänner för tecken på depression och fortsatte beklagar efter förfarandet. Om en sen abort utförs av medicinska skäl , kan kvinnan vara ännu mer benägna att utveckla depression frågor , eftersom det kan vara så förödande som ett missfall .

Juridiska frågor

Sen abort fortsätter att vara en strid i juridisk mening , och de lagar som omger det ändras från tid till tid och är ofta beroende av politiska åsikter. Argumentet omger ofta det faktum att om ett foster är lönsamt vid tiden för abort , som vissa hävdar att aborter en mordisk handling . Andra kommer att hävda att foster är livskraftiga först efter en viss punkt , och därmed sena aborter blivit mer av en kontroversiell fråga än tidiga aborter .

Previous:nothing Next:kan du få en DNA-test under graviditeten?

Relaterade artiklar


 • vad är det mänskliga ögat består av?
 • typer av makar missbruk
 • hur man använder kvinnlig kondom
 • grundläggande venpunktion information
 • tecken och symtom på gas smärtor under graviditet
 • graviditet och triglycerider
 • hur man kan hjälpa en svårt sjuk person upprätthålla värdighet
 • hur man kan bli av låret celluliter
 • gastropharyngeal refluxsjukdom
 • hur du utför en spaltlampa tentamen
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com