steg-för - steg graviditeten stadier

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2015-02-01
Graviditet kan delas upp i många olika stadier. Den första etappen börjar med befruktning, och i de flesta graviditeter slutar den sista etappen i födseln. I en fullgången graviditet finns det nio hela månader. Barnet har en ny utveckling i varje skede av graviditeten

Conception

I början av graviditeten, ägglossning, ägglossning, befruktning och implantation sker enligt en artikel om AmericanPregnancy. Org. Ägglossningen sker när ett moget ägg släpps från äggstocken, trycks ner i äggledaren och sedan kunna befruktas. Befruktning inträffar när en spermie smälter frigörs ägg. Efter att spermier har befruktat ett embryo utvecklas. Denna process är föreställning som är det första steget i graviditeten.

Första trimestern

Den första trimestern av graviditeten börjar ca två veckor före befruktningen, och beräknas vanligen med hjälp av den första dagen av kvinnans sista menstruation cykel. Den andra månaden av graviditeten är avgörande i fosterutvecklingen. Barnets hjärta börjar att slå. Enligt BabiesOnline. com , de övre och nedre extremiteterna visas , är lederna bildas , och många vitala organ , inklusive hjärnan , magen och lungorna är uppenbara . Barnets ben börjar hårdna under den tredje månaden efter FamilyResource. com . Ögonlock, öron och genitalier är alla som bildats under denna månad . Dessutom kan barnets hjärta slå höras med specialutrustning.

andra trimestern

Den fjärde månaden börjar den andra trimestern . Barnet gör nu sin eget insulin och galla . Tester kan köras under denna månad för att testa för Downs syndrom , graviditetsdiabetes och spinal fel enligt FamilyResource. com , men vissa av dessa tester kan också göras på den första trimestern. Barnet rör sig runt mycket mer under denna månad , men dessa rörelser är vanligtvis inte märks förrän närmare slutet av den andra trimestern . Det finns inga nya organ som bildas på denna punkt, men kön är synlig om barnet är i ett kooperativ position under ultraljud . Enligt PlannedParenthood. org är ögonbryn och ögonfransar bildas nu och barnet utövar sin andning inför förlossningen . Även barnets smaklökar börjar bildas .

Månad

Fostret kan höra mammans hjärtslag i sjunde månaden av graviditeten enligt Pregnancy. More4Kids. info . Barnets ögon är öppna och ögonfransar växer . Det finns inte så mycket utrymme för barnet att röra sig som det var under föregående månader . Barnet har gått upp i vikt , och runt den sjunde månaden är cirka 11 inches lång . Genom åttonde månaden av graviditeten , fint hår som växer på foster under dräktigheten , kallas lanugo börjar falla av efter PlannedParenthood. org . I nionde månaden är förfallodagen några veckor bort . Barnets organ är klar bildar , men barnet fortsätter att växa . Enligt BabyCenter. com , genom fullgångna , barn varierar från mindre än 5 kg. mer än 9 .

Född

Kvinnans livmoderhalsen börjar tunna och öppna eller vidga mot slutet av graviditeten . Enligt PlannedParenthood . org , detta händer för att förbereda för leverans . Även under denna tid , många kvinnor upplever sammandragningar , som orsakar den övre delen av livmodern att dra och den nedre delen sträcka sig för att hjälpa barnet passerar genom förlossningskanalen . I vissa fall kan kvinnor gå inte igenom alla dessa steg , och ett kejsarsnitt-delen kommer att utföras för att leverera barnet . Ett kejsarsnitt-sektion , mer känd som en C-avsnitt , är ett kirurgiskt ingrepp på kvinnans mage för att leverera en bebis . Efter det att barnet föds , är moderkakan och andra vävnader också levereras .

Previous:nothing Next:göra honor ägglossning när de är gravida

Relaterade artiklar


 • Vilka är funktionerna på en linsformade kärnan?
 • hur man kissa med en svullen prostata
 • Så för att lindra svullna bröst från avvänjningen
 • anatomi av utsöndringsorganen systemet
 • hur man öppnar en acl brace
 • hur unclog näsan enkelt
 • ny matta & astma
 • bröstmjölk förvaring och utfodring
 • hur man skapar en kärlek låda
 • som upptäckte postnatal psykos?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com