symtom på septisk chock hos barn

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2015-02-10
Septisk chock är ett tillstånd som utvecklas ur sepsis, ett immunsvar mot en utländsk patogen som inte bara bekämpar infektion, men också kan skada frisk vävnad i kroppen. En bakteriell infektion är den absolut största boven i dramat i detta onormal reaktion, utlöser en inflammatorisk reaktion i hela kroppen. Eftersom inflammationen sätter in, blodkärl börjar koagulera. Normalt skulle kroppen bryta ner dessa blodproppar. Men eftersom immunförsvaret är i ett sådant förhöjda tillstånd, dessa blodproppar förblir intakt och kan börja begränsa syre till vitala organ. Efter en tid, kan detta skada frisk vävnad och stör funktionen hos organ som drabbas, vilket föranledde symptom på villkoret

Fever

För många barn är ett symptom på både sepsis och septisk chock feber. Denna feber kan variera i temperatur, men det brukar börjar på 101,3 grader F och går upp därifrån. Dock kommer några barn faktiskt inte har feber alls. Istället kommer de att drabbas av en nedgång i kroppstemperatur under 95 grader C. Både ökad och sänkt temperaturen också kan leda vissa skakar eller " frossa ".

Respiratory Störning

Ofta medföljer denna feber är en respiratorisk förändring . Vid början av sepsis , kan ditt barn börja manifestera en ökning av andningsfrekvens , med mer snabba andetag på över 20 en minut . Som hans tillstånd blir mer allvarliga , kan denna snabba andetag byta till en verklig svårighet andning . Detta kan vara svårt att fånga ett andetag , en andfåddhet eller en oförklarlig windedness . Ditt barn kan även börja hyperventilera .

Utsöndringen Störning

Det är också möjligt för ditt barn att drabbas av en förändring i urinering före septisk chock . I denna situation kanske du märker mindre urin produktionen, även om vätskeintag har varit exakt densamma.

kognitiva förändringar

Innan septisk chock , dina barn kan uppleva en plötslig kognitiv förändring . Hon kan verka alltför förvirrad eller förvirrad rent av blir yra , irrationella eller mycket känslosam. För andra barn kan de upplever en påtaglig rastlöshet eller irritabilitet .

missfärgning

För en del barn , kommer de att lida av en missfärgning av huden som bäst beskrivs som flammigt, som i huvudsak ett tillstånd där prickar eller fläckar av missfärgning form längs huden .

kardiovaskulära förändringar

Sepsis kan ofta orsaka att ditt barn ska lida av en höjd i hennes puls , blir snabbare eller racing på högre än 90 slag per minut. Som tillståndet kvarstår , kan det börja påverka den faktiska funktionen av hjärtat , som orsakar en oregelbunden eller ojämna hjärtslag . Men så fort de septisk chock träffar kommer ditt barns blodtrycksfall snabbt till en farligt låg nivå .

Previous:nothing Next:handtvätt för barn i

Relaterade artiklar


 • hur man kan jämföra hemmet system vattenfiltrering
 • baby bröstet förkylning
 • ortopediska insatser för fotled smärta
 • hur man kan bota sjukdomar skabb
 • hur man bränner 20 pounds snabbt
 • viktminskning idéer för barn
 • hur man hittar en kiropraktor i Colorado
 • hur man detox under amning
 • hur man får billig sjukförsäkring genom en enkel kyrka potlucks
 • livsmedel för att förbättra kvinnans immunsystem
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com