tips på lätta höft smärta under graviditeten

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2015-02-04
Hip smärta är ett vanligt problem under graviditeten. Det ökade trycket från din växande livmoder , tillsammans med överföring av dina bäckenbenet för att förbereda för leverans , kan leda till smärtsamma höfter . Hormonet relaxin kan också bidra till hip smärta under graviditet . Relaxin uppgift är att koppla bäckenet av en gravid kvinna , men det kan också leda till smärtsamma leder . Lyckligtvis finns det åtgärder du kan vidta för att lindra höftproblem

Huskurer

Applicera en värmedyna till smärtsamma höfter eller ta ett varmt bad . Kom ihåg att undvika att bada i vatten över 100 grader under graviditeten för att förhindra överhettning som kan skada ditt barn . En kylklamp kan också användas för att lindra smärtan. Dessutom försöka sova med en kudde mellan knäna för att ta bort trycket i höftleden . Simning och träning i vatten kan också avlasta höfterna och lindra smärtan .

Motion

säker graviditet övningar och stretching kan lindra värkande höfter . Överväg yoga eller pilates för att lindra smärta under graviditet, men tänk på att tala om för instruktören att du är gravid . Författarna till " vad som väntar när du väntar " rekommendera en övning höftböj . Sträck höftböjarmuskelaturen genom att hålla på en stol för stabilitet och förlängning benen . Börja med att lyfta benet framför dig samtidigt som ditt knä lätt böjda . Gradvis räta ut benet och samtidigt lyfta den till en bekväm höjd och sedan upprepa med andra benet .

Andra behandlingar

En kiropraktor kan kanske hjälpa till att lindra din höft smärta . Massage kan också vara bra att behandla smärta under graviditeten, men se till att din massör är utbildad för att arbeta med gravida kvinnor. Om smärtan är svår, kan din läkare rekommendera paracetamol som hjälper dig att få lättnad, men du bör få din läkares godkännande innan du tar någon medicin under graviditeten.

Previous:nothing Next:Androgel effekter

Relaterade artiklar


 • tecken och symtom på utomkvedshavandeskap
 • hur man kan jämföra hemmet system vattenfiltrering
 • hur man kan bota en infekterad tånagel
 • hur man skapar en webbplats för utstationering familj medicinska meddelanden
 • tecken och symtom på graviditet implantation
 • ben utveckling hos bebisar
 • hur man vårdar någon med stöd i hemmet
 • hur höga klackar med mindre skador
 • gemensamma laboratorium och diagnostiska tester
 • när du ska sluta med cellprov
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com