var att få Plan B p-piller

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2015-02-05
Plan B p-piller, även kallad "dagen efter-piller" och "akuta preventivmedel," är ett läkemedel som, när de tas inom 120 timmar efter oskyddat samlag eller preventivmedel misslyckande, kan minska risken att bli gravid. Det är mest effektiva när de tas inom 72 timmar. Det finns en mängd olika sätt att få Plan B, beroende på din ålder och omständigheterna

Apotek

Plan B är en over-the-counter medicinering. Detta innebär att i teorin borde en kvinna kunna köpa medicin på alla apotek eller apotek. Även om detta är fallet på många ställen, bär ett stort antal apotek som inte är akuta preventivmedel för moraliska eller religiösa skäl. Planned Parenthood rekommenderar att finna en pålitlig leverantör och köpa en dos i förväg för att ha till hands för nödsituationer.

Läkarmottagning

Kvinnor under 17 år kan bara bli Plan B med ett recept. Detta innebär att de måste se sin husläkare eller gynekolog för att få tillgång till akuta preventivmedel. Recept kan också fås på reproduktiv hälsa kliniker . I vissa fall kommer läkare ordinera mer än en dos av Plan B så tonåringar kan få tillgång till det i framtiden utan att behöva navigera en läkare besök , försenar behandling .

reproduktiv hälsa Clinics

Om du inte kan få en tid hos din husläkare , är orolig för din sekretess eller inte har råd en traditionell läkare besök , reproduktiv hälsa kliniker som den lokala hälso- avdelning eller Planned Parenthood kan förse dig med akuta preventivmedel. Dessa platser erbjuder ofta konfidentiella eller anonyma tjänster, glidande taxor, flexibla arbetstider och walk-in tider för att möta dina behov.

Ditt medicinskåp

Om du inte har tillgång till akuta preventivmedel för nödsituationer, eller medel att köp det, finns det flera olika typer av p-piller som du kan använda på sin plats. Princeton University har en databas med de typer och doser av orala preventivmedel som kan användas för att förhindra graviditet i stället för Plan B. Om du har ordinerats en av de märken på listan och har tillräckligt till hands, de kan vara lika effektivt att förhindra graviditet.

Previous:nothing Next:hem rättsmedel för bandmask

Relaterade artiklar


 • plasma-och serumnivåer av B12
 • Hur tröstar man sig själv efter en mardröm
 • mineraloljan förstoppning hos småbarn
 • tecken och symtom på graviditet implantation
 • barnmorskor nödsituation färdigheter
 • hur man rengör produkter för att ta bort mögel
 • hur man får sängen öm behandling
 • Vilka är de behandlingar för en 3 månader gammal med en kall?
 • nyfödda och beslag
 • hal elm för baby eksem
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com