vård av nyfödda som väntar viktökning

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2015-02-19
Från det ögonblick de är födda , friska barn vill äta . Både prematura och fullgångna barn gå ner i vikt under de första dagarna efter födseln . Så neonatal viktökning kan verka långsam , vilket gör nyblivna mammor nervös . Både formel matad och amningsperioden behöver matas åtta till 12 gånger om dagen , men de flesta bebisar efterfrågan mat oftare

Neonatal Viktminskning

Under de första dagarna efter födseln , är det normalt för bebisar att förlora upp till 10 procent av sin födelsevikt . Detta beror på att vätskor har byggt upp i sina vävnader medan i livmodern, och dessa vätskor släpps efter att de har fötts. Ditt barn kommer att vägas direkt efter födseln och igen när du lämnar sjukhuset. De flesta läkare vill väga nyfödda inom en vecka efter födseln för att se till att vi börjar gå upp i vikt ordentligt. I allmänhet bör en baby nå henne födelsevikt när hon är 2 veckor gammal, och många barn gör detta förr.

Skälen för neonatala viktminskning

Om ditt barn förlorar mer än 10 procent av hennes födelsevikt kommer läkaren att leta efter orsaker till detta. Viktminskning kan tyda på sjukdom, men oftare neonatal viktminskning beror på utfodring problem i samband med omvårdnad. Ibland modersmjölk är långsam att komma in eller barnet inte självhållning ordentligt. Om barnet är sjuk, kommer läkaren att behandla sjukdomen och se till att barnet får tillräckligt med näring. För utfodring problem kommer modern att undersökas för hälsofrågor som hindrar friska amning, och hon kan arbeta med en amning konsult om amning teknik. I allmänhet bör spädbarn få 5 till 7 gram per vecka för de fyra första månaderna i livet.

Nyfödda matvanor

Friska fullgångna barn har reflex att suga och kan börja omvårdnad så snart de är födda. Modersmjölken sjunker vanligen tre till fem dagar efter födseln, och så att barnet faktiskt äter en näringsrik, antibiotika-rika ämne som kallas råmjölk. Det finns inte tillräckligt råmjölk för att göra en vikt baby vinst, men det är all den näring hon behöver under de första dagarna i livet eftersom hon har näringsämnen som lagrats i hennes vävnader. Tidigt födda barn ofta inte kan mata normalt. Så de får mat intravenöst eller genom sondmatning tills de är mogna nog att suga.

Är bebisen äter bra?

Om ditt barn äter minst varannan timme och verkar nöjd efter varje matning, du förmodligen " Inte behöver oroa dig för viktökning och kan bara fortsätta vad du gör. Hennes blöjor är också en indikation på hennes hälsa, eftersom ett nytt barn som äter brunnen bör ha upp till sex avföring om dagen och sex till åtta blöta blöjor. Om ditt barn beter sig som om hon inte får mjölk (dra bort bröstvårtan, rotbildning eller tjafsa), om hennes urin eller avföring är mörk eller hennes blöjor är torra, eller om hon ser fördomsfull, kan detta tyda på ett näringspåstående, utfodring eller hälsoproblem och du bör ta henne till läkare.

Previous:nothing Next:hur du tar bort muskelknutor utan kirurgi

Relaterade artiklar


 • ull strumpa allergier
 • Hur du ser att de problem som din armbåge är inte relaterat till ditt ulnar nerven
 • hur man väljer en livförsäkring
 • hur man kan lätt minska ankelsvullnad
 • mänsklig tillväxt och utvecklingsstadier
 • recept för ett friskt barn
 • om AFLAC invaliditetsförsäkring fördelar
 • hur man kommer i form och gå ner i vikt snabbt
 • georgia sjukvård fullmakt
 • näringsmässiga fördelarna med svarta vinbär saft
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com