Vilka är orsakerna till de höga järn illamående ?

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2015-03-09
Hög järn illamående är normalt resultatet av en överdos av järntillskott . Järntillskott ges i vissa doser för att förebygga eller behandla vissa sjukdomstillstånd . Med dessa tillägg utan vägledning av en läkare eller i större mängder än de rekommenderade kan orsaka illamående . Innan du tar järntillskott , tala med din läkare för att minimera denna risk

Proper järnnivåer

Järn är ett viktigt mineral som behövs för att hjälpa blodet transportera syre. När människor lider brist på järn ( järnbristanemi ) , de tröttnar lätt eftersom deras kroppar är berövade vitala syre . För att förhindra detta , läkare rekommenderar ofta en järntabletter . Rekommenderad dos av järn för anemi är 100 mg. Om du tar mer än det rekommenderade beloppet , dubbla upp på din tillskott, eller ta järntillskott när de inte har rekommenderats till dig , riskerar du att bli äcklad och även överdosering.

Orsaker

När du tar för mycket järn i tillägg form , det orsakar förstoppning , som är resultatet av matsmältningssystemet blir för avslappnad på grund av den kraftiga järn nivåer . Detta får dig att svälla och känna full eller illamående från maten . Detta är ett vanligt symptom när man tar järntillskott , speciellt vid höga doser .

Behandling

För att lindra illamående , sluta ta kosttillskott , äta mer fibrer , dricka mer vätska , äta mycket frukt , och om du känner dessa försök inte fungerar , använd en over- the- counter laxerande . Om du tar järntillskott och lider av illamående, yrsel , lågt eller snabb puls , huvudvärk , feber, dåsighet , nervositet , metallisk smak i munnen , andningssvårigheter, svart avföring , hudrodnad eller förlust av färg , kanske du lider en överdosering .

Varningar

Någon som har överdoserat på järn måste få professionell hjälp. Du måste ha patientens ålder, vikt, längd, produktens namn, tid förtäring mängder sväljs och namnen på någon annan medicin personen kan vara på utöver järn.

Nationella Poison Control Centers nummer är 800-222-1222. Detta nummer kan anropas från någon stat i USA Du kommer att få specifika instruktioner för att hjälpa patienten.

Recovery

Recovery är typiskt sannolikt om villkoret är fångad snart nog, och det är särskilt troligt om patienten har inga symptom av järn överdos inom 48 timmar efter intag av järn. I sällsynta fall har människor dött och med upp till en vecka efter överdosering, så det är viktigt att söka behandling så snart som möjligt.

Previous:nothing Next:hur man sköter om en sängliggande äldre person

Relaterade artiklar


 • göra honor ägglossning när de är gravida
 • hur man beskriva astma till barn
 • hur man kan jämföra hemmet system vattenfiltrering
 • användningsområden för natriumacetat
 • hur man får upp tidigare
 • hur man skall avgöra manlig eller kvinnlig foster genitalier i en ultraljudsundersökning
 • hur man kan bli av med löss snabb
 • typer av syre tillsynsmyndigheter
 • tillfälliga och kroniska hypertoni
 • roll civilstånd i hälso -och dödlighet
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com