användningen av aktiva videospel med barn med cerebral pares

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2015-03-15
Många barn i alla förmågor njuta tv-spel . Det finns en mängd av dem tillgängliga för alla åldrar och intressen . För barn med fysiska eller kognitiv svikt (eller båda) , snabba , komplicerade videospel är frustrerande och i vissa fall utom räckhåll . Barn med cerebral pares som märkbart påverkar deras fysiska kapacitet måste videospel som är långsammare och mindre komplicerat. Lyckligtvis finns det några spel just för dem

Varför Spel

Videospel stärka hand -öga-koordination samt muskelrörelser , de saker som barn med cerebral pares arbetet i timmar i fysisk och arbetsterapi . Videospel är mer normala aktiviteter för barn. Enligt tidning Live, en nyhetssajt från England, cerebral pares forskning och terapi Centre , vid Sir James Spence Institute , Royal Victoria Infirmary , rapporterar att hjärnan reagerar olika på roliga sätt att lära . Det kontinuerlig uppspelning av video spel hjälper barn med cerebral pares använder sina ögon , händer och hjärnor ihop som en behandling för hjärnskador . Den verkliga fördelen är att medan det är svårt för barn och deras familjer att följa upp med konventionella föreskrivna övningar hemma mellan terapi utnämningar , spelen är roliga så att barnen kommer att fortsätta med dem . Dessutom kan de spela dem med sina vänner .

vilka spel

Barn med hemiplegisk cerebral pares använda en sida främst . Videospel uppmuntra dem att använda båda händerna . Spel har utvecklats för Nintendo Wii och för personligt datoranvändning som kräver att barnet att hålla ned en knapp med den dominerande handen medan du använder mindre lämpligt handen att manipulera kontrollerna . Ett spel som används vid Cerebral pares forskning och terapi Centre kallas " Sunset ". Målet med spelet är att spräcka så många bubblor stiger upp ur vattnet som möjligt innan solen går ner . Vid universitetet i Toronto , anpassade civilingenjörsstudent William Li befintliga videospel för att hjälpa barn med cerebral pares förbättra sina svagare sidor . I ett spel , plockar barnet frukt och kastar den i en skål . I en annan , förbereder en animerad rivjärn ost barnet " griper " med handkontrollen .

Virtual Reality Games

Enligt en studie som publicerades i Pediatric Rehabilitering är virtual reality definieras som " en uppslukande och interaktiv tredimensionell (3D ) datorvana inträffar i realtid . " Med denna datorteknik , barn kan prova saker som deras fysiska funktionshinder inte tillåter dem att göra ett säkert sätt i verkligheten . Studier av effektiviteten är få, men förutsättningen är att som ett resultat av att ha mer typiska typer av spel upplevelser , kommer barn med cerebral pares utveckla fysiskt , kognitivt och psykosocialt , vilket avsevärt förbättrar deras livskvalitet .

Previous:nothing Next:korrekt underhåll och förvaring av glukos monitorer

Relaterade artiklar


 • georgia sjukvård fullmakt
 • Syftet med andningen hinder
 • vaccinationer och spädbarn scheman skott
 • herbicid & insekticid faror
 • Hur berätta om du är sjuk från mögel i ditt hus
 • vad som orsakar hårväxt på mage ?
 • Definitionen av kollagenfibrer
 • Definitionen av hjärtkateterisering
 • hur du kan hjälpa ditt barn med en sensorisk bearbetning sjukdom
 • hur man skall avgöra om den medicinska webbplatser du tittar på är tillförlitliga
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com