bildterapi för barn på sjukhus

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2015-03-17
Bildterapi innebär en process att tillåta barn att skapa konstverk som ett sätt att uttrycka sig och släppa känslor. Denna typ av behandling används ofta som psykiatrisk behandling, speciellt för barn som har haft en traumatisk upplevelse eller har en funktionsnedsättning. I andra fall kan bildterapi vara till fördel för alla barn som är inlagda på sjukhus till följd av en sjukdom eller skada

Fördelar

Enligt Tracy Councill bok , kan " Handbook of Art Therapy "," Att delta i skapande arbete inom medicinsk miljö hjälpa till att återuppbygga den unga patientens känsla av hopp , självkänsla , självständighet och kompetens samtidigt som de erbjuder möjligheter för en säker och innehöll uttryck för känslor . " Barn kan använda konst uttrycka känslor de kan inte ha ord för att uttrycka muntligt . De kan rita bilder som skildrar deras rädsla och oro , och i denna process kan de släppa några av dessa negativa känslor och fokusera på positiva idéer som hopp och optimism .
Barn är i kontroll av konst som de skapar. De kan diktera det material de kommer att använda , de bilder som de kommer att skapa och hur ett konstverk ska bli. När livet känns utom kontroll för ett barn som är på sjukhuset , som har kontroll över konsten kan ge .

Metoder

Antecknat konstterapeut Edna Pinchover på Haddassah sjukhuset i Jerusalem gjort en undersökning av konstterapi enligt de metoder för denna terapi som utvecklats av Elizabeth Keubler-Ross . Studien , som heter " Konst terapi för barn på sjukhus inspirerad av Elizabeth Kuebler -Ross ", som " publicerades i Harefuah medicinska tidskriften i oktober 1998. Enligt Pinchover , börjar arbetet med att bildterapin när barnet skapar en ritning om sin sjukdom eller tillstånd . Pinchover anges att " genom samtal med terapeuten i en atmosfär av empati och ärlig fråga, blir patienten medveten om hennes /hans reaktioner , beteende , avsikter och ambitioner . " Terapeuten kan använda konstverket som en utgångspunkt i ett samtal om patientens tillstånd . Konsten kan avslöja vissa känslor eller åsikter patienten har om hans tillstånd , och att förklara konsten till terapeuten , patienten verkligen förklarar sina känslor . Terapeuten kan sedan hjälpa honom att arbeta sig igenom dessa känslor och komma till en bättre förståelse för vad som händer med honom och vad som kan hända i framtiden .

Patienter med traumatiska skador

Barn som har traumatiska olyckor plötsligt placeras i skrämmande situationer. En minut de kan cykla på vägen , och nästa minut de är i en ambulans . Traumat från att uppleva en olycka kombinerar med den smärta de känner av skadan och rädslan för det okända som sjukhuspersonal försöka läka dem . Konst Terapi hjälper barn att förstå alla dessa händelser som hände i snabb följd , och ger dem möjlighet att bromsa händelser ner och bearbeta genom dem vid ett senare tillfälle .

Patienter med långvarig sjukdom

Barn med lång sikt sjukdomar lider av upprepade sjukhusinläggningar . De kan stå under ständig medicinering och intervention från sjukhuspersonal , som genomgår smärtsamma och skrämmande behandlingar i ett försök att avvärja en tidig död. Dessa barn kan rädslan att dö , eller helt enkelt mår illa av att vara sjuk . Bildterapi kan hjälpa dem att bearbeta genom den svåra och överväldigande känslor av en långvarig sjukdom , och bättre förstå vad sjukdomen gör med sin kropp och hur de kan arbeta igenom den och titta mot en hälsosammare framtid .

Previous:nothing Next:metabolism och klimakteriet

Relaterade artiklar


 • graviditet och triglycerider
 • tips på lätta höft smärta under graviditeten
 • kolik och mjölk
 • tecken och symtom på avancerad prostatacancer
 • stift och nålar i klimakteriet
 • roll civilstånd i hälso -och dödlighet
 • luftföroreningar och lungsjukdom
 • hur man bota akne
 • hur man får tillbaka i form efter tips graviditet kost
 • hur man får billig sjukförsäkring genom en enkel kyrka potlucks
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com