hur man håller ifrån sömnbrist

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2015-03-24
Alla uppskattar en god natts sömn. När du ligger ner på natten, förväntar dig att kunna somna och få nödvändig vila du behöver under natten. Men detta doe inte alltid fallet. Ibland kan du vrider och vänder, eller vakna under natten och inte kan somna om. Tyvärr, när det är dags att gå upp på morgonen befinner du dig unrested, avsett att börja en ny dag trött och irriterad, helt enkelt på grund av brist på tillräcklig sömn
1.
Vet hur mycket sömn du behöver. I genomsnitt behöver en frisk vuxen ca 6 -8 timmars sömn per dag. Inte beröva kroppen i rätt mängd sömn den behöver. Tvärtemot vad många tror, kan du inte göra upp sova på annan dag
2
Gå till sängs tidigt -. . Många människor lever med "bränna ljuset i båda ändarna". Du behöver justera dina aktiviteter så att du kan varva ner och vara beredd att gå till sängs tidigt
3
Undvik att äta en kraftig måltid före sänggåendet -. . Maten måste vara helt smält innan du sover. Din kropp , annars kommer fortfarande att behöva smälta maten även om den skall vila . När detta inträffar kan du vaknar under natten med ett dåligt fall av matsmältningsbesvär .
4 .
Drick inte alltför vätska innan sova . Du bör sluta dricka vätska flera timmar innan du går till sängs . Också gå på toaletten innan du går och lägger sig så kommer inte att behöva gå upp under natten för att gå . Också undvika att dricka koffeinhaltiga drycker innan du sover . Koffein är ett stimulerande och bör undvikas , inte bara för att det kommer att hålla dig vaken på natten men det är en drog och är inte hälsosamt för ditt system .
5.
Se till att du sover i en bekväm miljö. Ta en allmän bedömning av din sovplats. Är det för mycket ljus? Är din madrass eller kudde obekväm? Finns det för många luckor eller inte tillräckligt täcker? Ofta enkla justeringar kan göras i något av dessa områden för att hjälpa dig att sova bättre.
6.
Ta för vana att din sänggåendet rutin. Även barn lär sig tidigt att verksamheten förändras när Mamma säger att det är läggdags. Även som vuxna, verkar vi fortfarande behöver någon form av godnattrutiner innan vi somnar. Varmt bad, läsa, be, eller lyssnar på soft musik, till exempel, kan vara bra sätt att varva ner.
7.
Sänk temperaturen i ditt rum. Det är svårt att sova i ett varmt utrymme. Förvandla din värmaren ner några grader när du går till sängs. Din kroppstemperatur sjunker normalt när du sover eftersom du inte är så aktiv, så vänder värmen hjälper dig vila bättre samt spara på elräkningen. Dessutom har rummet hållas väl ventilerat.
8.
Låt dig inte för vana att behöva droger för att hjälpa dig att sova. Många människor är beroende av droger för att få sova . Även om detta kan behövas i vissa situationer eller för vissa sjukdomar , en frisk vuxen som har haft en aktiv , produktiv dag bör inte kräva någon medicin för att göra dem sova . Sov borde komma naturligt när kroppen är avslappnad .
9 .
inte bära dina bekymmer eller din ilska till sängs med dig . Du kommer alltid vaknar under natten med samma tankar i ditt sinne . Lär dig så att du lust att vara i fred så du kan få den vila du behöver .

tips och varningar


 • Din kropp vet när det är trött . Fastställas varje dag för att få den vila du behöver .


 • Previous:nothing Next:hur man får bästa möjliga uppgörelse på kontaktlinser när du handlar på 1-800- kontakter

  Relaterade artiklar


 • hur man kan hjälpa barn gå ner i vikt
 • hur stress påverkar fostret
 • klimakteriet och urinvägsinfektioner
 • normalt blodtryck utbud för tonåringar
 • hur man kan bli av människans bröst utöva
 • hem rättsmedel för feminina klåda & bränning
 • makens övergrepp på grund av alkohol
 • hur man kan strukturera och genomföra en sluta röka plan
 • inomhuspool säkerhet & graviditet
 • CDC på timerosal i vaccinationer och autism
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com