hur man sköter om en sängliggande äldre person

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2015-03-09
Äldre människor som är begränsad till sängen, om tillfälligt eller permanent, står inför utmaningar som rör kost, muskelsvaghet, aptitlöshet, andningsproblem och hudskador. Förebyggande av komplikationer är viktigt när man tar hand om någon som inte kan röra sig normalt. Kunskapen om enkla steg, tillsammans med medkänsla och tålamod, kan tillåta en vårdgivare att utföra grundläggande kunskaper för att möta en sängliggande persons behov och minska komplikationer i samband med orörlighet

Du behöver:.
Madrass overlay.
Fuktighetskräm eller fukt-barriär kräm.
Television.
Radio.
Fotbräden.
Hand rullar.
Sjukhussäng.


1.
Erbjudandet regelbundna måltider och mycket vätska. Håll vätskor inom räckhåll för sängen bundna person och uppmuntra honom att dricka minst varje timme. Ge små, täta måltider och vid föreslagits av hans läkare, ett kosttillskott med hög halt av protein.
2.
Ge press-release åtgärder. Placera en madrass överlagring av skum, gel eller luftfyllda kammare mellan personen och madrassen för att hjälpa trycket jämnt. Konstant tryck på benutskott som hälarna, skulderbladen , armbågar och korsbenet kan orsaka hudskador . Ändra personens ställning varannan timme för att förhindra konstant tryck på benutskott .
3 .
Håll personens huden ren och torr . Applicera fuktighetskräm eller en fukt-skyddskräm för att skydda intakt hud .
4 .
uppmuntra och stödja den äldre personen att utföra aktiva eller passiva utbud av rörelsemönster övningar som kan upprätthålla funktion och flexibilitet . Aktiv sortiment av rörelsemönster övningar utförs av person medan passiva sortiment av rörelsemönster övningar utförs på den person som av en vårdgivare .
5.
tillhandahålla och främja aktiviteter för sängliggande äldre person. Bjud in familj eller vänner att besöka henne. Uppmuntra henne att titta på TV eller lyssna på en radio för underhållning.
6.
Bistå personen att använda toaletten minst varannan timme. Rengör person efter toalettbesök och byt smutsiga disponibel underkläder eller kuddar så snart som möjligt.
7.
Använd positionering enheter som fotbräden att förhindra droppfot, och rullar handen mellan handflatan och fingrarna förhindra eller bromsa utvecklingen av handen kontrakturer.
8.
påminna personen att utföra hosta och djupt andningsövningar varannan timme i vaket att förhindra sekret från sammanslagning i lungorna. Har honom ta ett djupt andetag och sedan hosta tre gånger.
9.
Bistå personen med dagliga hygien, inklusive i sängen, munvård, hårvård, rakning och tillämpa make-up.

tips och varningar


 • National Institutes of Health rekommenderar ett dagligt intag av sex till åtta åtta ounce glas vatten varje dag.
 • Tala med den äldre och hans läkare om att beställa en sjukhussäng, som kan hjälpa till med att placera personen bekvämt och lindra ryggbesvär för vårdgivaren när de hjälper en person i sängen.
 • En sängliggande person kan uppleva depression, ångest eller ilska relaterad till hennes förlust av självständighet . Kontakta personens läkare för behandling om dessa känslor dröjer sig kvar .


 • Previous:nothing Next:alternativa behandlingar för livmoderhalscancer

  Relaterade artiklar


 • hur du döljer hälsosam mat så att din familj kommer att äta den
 • hur man gör en mikrovågsugnsbruk hals wrap
 • tecken och symtom på graviditet implantation
 • Hur kan jag hjälpa mina sju år gamla ner i vikt?
 • vad som gör glukos?
 • hur man undviker förkylning effektivt
 • Varför huden skrynkla när det är vått ?
 • hur man använder DMSO kräm / hypericum
 • vad man ska äta när de förbereder för en koloskopiundersökning
 • Hur man avgör om ditt barn är sjukt
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com