korrekt underhåll och förvaring av glukos monitorer

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2015-03-15
Använd en liten datoriserad enhet som kallas en blodsockermätare kan du övervaka blodsockernivån och ger den information du behöver för att hantera din diabetes . Många typer av blodsockermätare finns tillgängliga , vissa är mycket grundläggande , och andra är mer avancerade . Varje typ av blodsockermätare kräver ordentligt underhåll och förvaring

hur man använder och Vårda din blodsockermätare

Läs tillverkarens anvisningar om användning och underhåll av en viss blodsockermätare innan du köper den . Ta reda på om nivån på teknisk support tillverkaren tillhandahåller . Vissa tillverkare erbjuder ett avgiftsfritt telefonlinje . Andra erbjuder utbildning videor.

Få utbildning på mätaren innan du tar hem den , och se till att uppföljning samråd är i närheten och tillgänglig om du behöver det vid ett senare tillfälle . Du bör vara bekväm med att använda och ta hand om din mätare .

Kalibrera mätaren och kontrollera om noggrannhet

Kalibrera mätaren enligt tillverkarens anvisningar . Gör detta varje gång du öppnar en ny sats av test- remsor . Några meter använder förkalibrerade remsor , i vilket fall du inte behöver kalibrera din mätare alls .

kontrollera riktigheten av din mätare -avläsningarna regelbundet . Använd en kontroll lösning för att se om mätaren är behandlingen inom korrekt intervall . Tillverkarens instruktioner skall förklara hur man gör detta.

Kontrollera teststickorna för att se om de är ett problem om dina avläsningar är plötsligt mycket hög . Om ett annat parti av teststickor indikerar samma onormala läsning , kontroll av mätaren igen för att bekräfta att den fungerar korrekt. Hem-skärmar är inte alltid 100 procent korrekt och skulle kunna stänga av en rad plus eller minus 10 poäng. Kontrollera felsökning avsnittet på tillverkarens anvisningar om du fortfarande är i fråga, eller ring kundtjänst för support.

Hur Store mätaren och teststickorna

Förvara inte mätaren på en plats som blir för varm eller kall. Lämna aldrig din mätare på en plats som din bil som kan nå temperaturer över 100 grader Fahrenheit eller mindre än 60 grader Fahrenheit. Detta kan orsaka din mätare för att läsa felaktigt.

Förvara teststickorna i rumstemperatur, borta från fukt eller fukt och i en tättslutande behållare. Kassera teststickor som har gått längre än utgångsdatumet. Använd alltid teststickorna rekommenderas för din mätare.

Underhåll och rengöring av din mätare

Låt dig inte blod på mätaren istället för band. Detta kan orsaka problem med funktionen hos mätaren och noggrannhet dina avläsningar. Om du har mat eller andra ämnen på händerna och överför den till mätaren, kan det även medföra problem med mätaren. Håll din blodsockermätare ren.

Rengör mätaren enligt tillverkarens anvisningar. Några meter kräver regelbunden rengöring, några har elektroniska påminnelser om att berätta när du ska rengöra dem, och för vissa, bara tillverkaren kan korrekt och säkert rengöra mätaren. Billigare meter och äldre modeller kräver generellt mer städning.

Previous:nothing Next:läkemedel för effekter klimakteriet sida

Relaterade artiklar


 • Hur man vet om du är självsäker
 • barnets utveckling och autism
 • Vilka är faser av menstruationscykeln ?
 • Vilka är farorna med att ta generiska kolesterol medicin ?
 • hur man förlorar vikt snabbt på läktaren klubben
 • tecken och symtom på puppp under graviditeten
 • hur man får din fru att gå ner i vikt
 • säkerhetsfrågor med röntgen och hur är de minimeras
 • Vilka vanliga skelettet skador ?
 • georgia sjukvård fullmakt
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com