kroppstyper för män

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2015-03-29
Människan kommer i många olika former och storlekar som hög grad beror på matvanor och fysisk aktivitet , men är våra figurer i slutändan styrs av genetik . En människas naturliga kroppen typ , eller somatotype , kan ha stor inverkan på hans atletiska förmåga i olika sporter . De tre viktigaste mänskliga kroppen typer endomorphs , mesomorphs och ectomorphs .

Ectomorphs

Ectomorphs är människor som har en naturligt smala och slanka kropp . Dessa typer av människor kan ofta äta stora mängder föda utan att gå upp i vikt och kan även ha svårt att gå upp i vikt även om de försöker på grund av en hög ämnesomsättning. Man ectomorphs kan finna det svårare att bygga upp muskler bulk än andra män , och har vanligen långa , torr muskulatur . Ectomorphs tenderar att ha smala axlar och bröst och kan ha tunnare ben som är mer mottagliga för raster . De med detta organ typ tenderar att utmärka sig vid aktiviteter som kräver ett lätt kamerahus , elit långväga uthållighetsidrottare i idrotter som maratonlöpning ofta ectomorphs .

Mesomorphs

Mesomorphs är människor med naturligt stark och atletisk utseende organ . Män med denna typ av organ har normalt en bred kista som kan vara betydligt större än deras midjan . Mesomorphs brukar kunna få muskelmassa snabbt genom styrketräning . De brukar också få det lätt att gå upp i vikt genom att äta för mycket , utan också kan gå ner i vikt snabbt genom att minska kaloriintaget . Mesomorphs excellerar i idrotter som kräver en stor mängd styrka och muskelmassa som tävlar och kasta .

Endomorphs

Endomorphs är människor som tenderar att ha tjocka kroppar och är ofta kort eller tjock . Män med denna kropp typ tenderar bära en stor mängd av överflödigt fett på sin ram och har en långsam ämnesomsättning vilket gör det svårt att gå ner i vikt och lätt att gå upp i vikt . Endomorphs är också ofta möjlighet att få muskelmassa snabbt , men muskeln är ofta dold av fett . Idrottare med denna kroppstyp tenderar att utmärka sig i sporter som amerikansk fotboll och brottning .

Blandad Kroppstyper

Även om dessa tre huvudkategorier av kroppstyper presentera ett bra sätt att tänka på olika kroppsformer , kommer varje individ har en unik kropp som inte nödvändigtvis passar in exakt i en kategori eller en annan . Vanligtvis en person kommer att bli någon blandning av de tre kroppstyper , snarare än att ligga i ett extremfall . Till exempel en person som är ganska mager, men som kan bygga stora muskler kan vara en blandning av ectomorph och mesomorph och kan utmärka sig på en sport som gymnastik .

Previous:nothing Next:generisk kontra egenutvecklade läkemedel

Relaterade artiklar


 • om fysisk utveckling för barn 7 och 12 år
 • anatomi och fysiologi i de övre luftvägarna
 • kroppstyper för män
 • Mat & träningstips
 • hur man kan minska fetma hos barn
 • Hur man vet om en familjemedlem har alkoholproblem
 • hur man beskriva astma till barn
 • Hur du tar ut kontaktlinser utan skrapning ögonen
 • tecken och symtom på magsjuka hos spädbarn
 • Vad betyder bokstäverna i slutet av min Medicare antal betyda ?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com