leva hälsosamt kanal rengöring

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2015-03-28
Villaägare bekymrade över luftkvaliteten inomhus kan undra om har värme-och ventilationskanaler konditionering rengöras kommer att främja en sund livsstil . Enligt US Environmental Protection Agency ( EPA ) , är svaret oftast nej . Byrån rekommenderar kanalen rengöring endast under vissa omständigheter och uppmuntrar husägare att samla så mycket information som möjligt innan sprita ut i kanalen städavgift

Du behöver : .
Vakuum
Vatten.
Tvättmedel.
Plast soppåsar .
Microfiber dukar.
Spray -on eller våta VAC klädsel renare (tillval ).
Klädsel våt vac (tillval ).

Undersökning

" Duct rengöring har aldrig visats att faktiskt förebygga hälsoproblem , säger information om EPA: s webbplats . Den har tillagt att studier inte har visat en avgörande länk mellan smutsiga kanaler och dammet nivå inne i ett hem . Kanaler kan bli smittat då smuts och fukt kombinera , dock , vilket gör att tillväxten av mögelsporer och skicka ut dem i hemmet .

Vid beslut om att inte ha ditt hem trummor rengöras , anser medlemmarna i ditt hushåll . Är några av dem med allergier eller mystiska sjukdomar ? Ta bort ett register täcker eller två och ta en titt inuti ditt hem kanaler . Om din familj är frisk , och du inte ser tecken på en ackumulering av smuts eller mögel i kanalerna , säger EPA rengöring är förmodligen onödiga . När ska trummor rengöras ? Den amerikanska miljövårdsmyndigheten rekommenderar det i tre fall : . När det finns ett påvisat mögelproblem , när gnagare eller insekter lämna sina hem i kanalerna , och när smuts och skräp täpper till ledningar

Lösa

Om ditt hem kanaler möta villkor för rengöring , säger EPA att lösa de underliggande problemen innan rengöring trummorna . Skadedjur eller insektsangrepp självklart bör elimineras innan trummorna är rengjorda . Kanske däremot mindre uppenbart , är den underliggande orsaken till mögel i kanalerna . Mögel indikerar ett fuktproblem . Om du inte hittar källan till fukten innan du rengör ledningar , kommer mögel igen helt enkelt .

Innan har kanalerna rengöras på grund av mögel kontaminering rekommenderar EPA due diligence . Be att få se bevis på mögeltillväxt , att inse att ibland ser ut som mögel är det inte. För absolut säkerhet har tillväxten kontrolleras av ett laboratorium . Om du tycker det är rimligt att anta ditt hem har en mögelproblem har alla systemets komponenter rengöras , säger EPA . Underlåtenhet att rengöra någon enskild del av den kommer att leda till mögel s återkommer . Låt inte kemikalier eller fogmassa som skall tillämpas på kanalerna utan forskar -och nackdelar säger byrå . De eventuella hälsoeffekterna av dessa kemikalier är inte känt .

anställer

EPA råd få uppskattningar från minst tre kanal-städföretag , och fråga om alla har ett lämpligt tillstånd , vilket krävs i vissa stater . Den byrå som varnar för företag som lovar hälsofördelar från kanal rengöring eller antyda att det är en del av rutinmässigt underhåll . Inte anlita ett företag som hävdar EPA certifiering , det finns ingen sådan certifiering . Också be om referenser och kontrollera dem innan du anlitar ett företag . En dålig städning jobb kan skada din ledningar eller bara lossa damm eller mögel , skicka ännu mer in i hemmet . Kontrollera med staden, länet och Better Business Bureau kontor för klagomål från konsumenter om de företag som du anser .

Previous:nothing Next:kroppen hår tillväxt hos kvinnor

Relaterade artiklar


 • Vaporizer användningsområden och rättsmedel
 • hur man rengör väl vattensystem
 • hur man får ett barn att ha hörapparat
 • ivh på ett tidigt födda barn
 • hur komma i form för seniorer
 • tecken och symtom på framåt utomkvedshavandeskap
 • hur man får familjemedlemmar att acceptera det faktum att du är överviktig
 • juvenil typ 2 -diabetes förebyggande
 • Skillnaden mellan gnetter och ägg lus
 • ekonomisk hjälp för personer med spondylit
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com