vita blodkroppar test för barn

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2015-03-27
En vita blodkroppar tester kan beställas genom ditt barns barnläkare som en del av en normal pediatrisk checkup . En vita blodkroppar test kan även beställas av läkaren om han är oroad ditt barn lider av en infektion , sjukdom eller allergisk reaktion

Vad det är

En vita blodkroppar är ett test av ditt barns blod för att utvärdera hur många vita blodkroppar är närvarande i hennes blodstatus . Vita blodkroppar är celler som angriper och tar bort bakterier , infektion och virus från kroppen .

Betydelse

En lågt antal vita blodkroppar kan visa läkaren om ditt barn är i riskzonen för infektion eller om han redan är lider av en infektion , virus eller sjukdom . För många eller för få vita blodkroppar kan påverka ditt barns immunsystem . Om ditt barn har känt onormalt trött eller har blåmärken lätt , kan en vita blodkroppar testa hjälpa läkaren att förstå varför .

Hur provet görs

De vita blodkroppar prov tas av läkare eller sjuksköterska . Sjuksköterskan kommer att dra blod från ditt barns ven . För spädbarn kan blodet tas från klacken på hennes fot . För barnen kommer en nål sättas in i insidan av armbågen eller toppen av handen. Blod kommer att dras tillbaka och samlas i en spruta eller flaska .

Friska vita blodkroppar för barn

En hälsosam utbud av vita blodkroppar är mellan 3. 000 till 10. 000 vita blodkroppar per mikroliter , men en exakt antal är beroende av barnets ålder och kön . Alla nummer som faller över eller under friska intervall kan betraktas som ett problem , och din läkare kanske vill köra ytterligare tester på ditt barn .

onormala resultat

En lågt antal vita blodkroppar test betyder att ditt barn har ett minskat antal sjukdomar och infektioner slåss celler i blodet . Detta kan leda till en ökad risk för infektion eller virus . En hög vita blodkroppar visar att ditt barn har för många sjukdomsbekämpande celler i blodet . En ökning av höga vita siffror blodkroppar kan innebära att ditt barn är bekämpar en infektion , sjukdom eller virus .

Previous:nothing Next:vad är omega XL ?

Relaterade artiklar


 • mögelsporer och hälsa
 • hur man vet vad vitaminer ska jag ta
 • ordentlig fiskolja dosering för barn
 • hur man kan hjälpa ett barn som kväver
 • HPV sändningen barn
 • vad är orsakerna till hängande öga?
 • effekterna av alkoholism på beteendet
 • Vilka är orsakerna till de höga järn illamående ?
 • Hur du tar dagen- efter-piller
 • hur man får fast abs
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com