Hur man vet om du behöver ett kolfilter eller omvänd osmos

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2015-04-17
Många människor är oroade över de föroreningar som finns i kranvattnet , om de har stadens vatten eller vatten från en egen brunn . Våra kroppar behöver rent vatten , så att fukt och cellernas funktion kan vara högst .

Två typer av filter på marknaden är kolfilter , och omvänd osmos . Medan kolfilter är billigare än omvänd osmos filter , är de inte lika effektiva för att avlägsna föroreningar .

Kolfilter kan bestå av en enkel, dubbel, eller tom tredubbla kapsel system , eller kan vara en liten enhet som skruvas direkt på kranen . Omvänd osmos har vanligtvis en eller två förfilter , ett membran , och en post-filter
1
Bestäm Water Quality

få vattnet testade att ta reda på vilka föroreningar du för närvarande har i ditt vatten eftersom detta avgör om du behöver ett kolfilter eller en omvänd osmos .

Om du har bra vatten , måste du vara testa det varje år om du har ett spädbarn eller äldre i hemmet , annars vartannat år .

Om ditt kranvatten kommer från en kommunalt reningsverk , sedan övervaka Consumer Confidence rapporten , som ibland kallas Drinking Water Quality Report som ges ut av staden varje år enligt lag .
2 .
test, inkludera ringa till orten att ställa ytterligare frågor om stadens vatten rapport , ringer i länet att ta reda på vilka tester de erbjuder för gratis eller till låg kostnad , och ringa en lokal bostäder vattenrening bolaget för en gratis test med skyldigheten att lyssna till en försäljning beck på vattenrening utrustning som en omvänd osmos filter
3
Testa vattnet för följande föroreningar . : arsenik, bly, nitrater , e-coli , klor och fluor .

Om du har barn eller äldre i hemmet eller om du har läst om någon av dessa föroreningar i ditt närområde eller stad , då också spendera de extra pengarna att testa för följande föroreningar som endast avlägsnas genom omvänd osmos filter : haloacetic syror ( HAA5 s ) och perfluorchemicals ( PFC 's) .

Om någon i familjen har skelettcancer , sedan testa vattnet för barium , ett radioaktivt ämne som är cancerframkallande för benen .
4 .
Shop Around

Nu när du vet vad som finns i ditt vatten , måste du bestämma om du vill ha en enkel kolfilter eller en omvänd osmos filter . Prishänsyn måste väga in med oro för din familjs hälsa .

Kolfilter varierar från $ 20 till över $ 100 eller mer .
omvänd osmos filter från $ 200 till tusentals dollar .
5 .
Kolfilter tar bort klor , bakterier , bly , partiklar och förbättra smak . Kolfilter finns i många former . Du kan köpa en kanna, ett litet filter som skruvar på kranen , en bänkskiva enhet som kan fästas vid kranen , en under-the- counter enhet som kan innehålla en, två eller tre stora kapslar med kolfilter .

För att säkerställa att varumärket av produkt du köper är av hög kvalitet , ger den icke- vinstdrivande och icke- statliga företag , NSF International , offentlig hälso-och säkerhetsnormer för filter kvalitet som en certifiering av tredje part . Titta efter NSF certifiering filter paket för att kontrollera produktens kvalitet .
6 .
omvänd osmos tar bort samma saker ett kolfilter gör eftersom det har ett kol förfilter . På grund av membranet är filtrering teknik för omvänd osmos mycket mer avancerade än kolfilter , och därför tar bort mer föroreningar än koldioxid ensamt .

Om vattnet innehåller någon arsenik , fluorid , nitrat , HAA5 's eller PFC -talet, då är det bäst att du väljer en omvänd osmos . Medan dyrare , minns du lagar mat med det liksom att dricka vattnet .

tips och varningar


 • Du kan inte sätta ett pris på hälsa din familj . Om du är orolig för hälsan , så är det bara investera i omvänd osmos och göras med det .
 • Om du bara är orolig för smaken på vatten och sedan ett kolfilter kommer att räcka .
 • Se till att du ändrar kolfilter ofta-även innan den röda lampan slocknar på-så att bakterierna inte får chansen att föda upp i filtret .
 • Skaffa en omvänd osmos med en stor tank (3 eller 5 liter ) om det finns fler än 5 personer i din familj och du lagar mat med R /O vatten .


 • Previous:nothing Next:hur man kan bota tobaksberoende

  Relaterade artiklar


 • hur man verkligen bli av med påverkade öronvax
 • personlig hemvård produkter för funktionshindrade
 • hur man förbereder för din läkarmottagning besök
 • antiemetika och barn
 • tecken och symtom på gas smärtor under graviditet
 • vad som kan användas för ett barn med vaginal irritation ?
 • senor hälsa och klimakteriet hormonell obalans
 • hur man ansöker om matkuponger i delstaten Arizona
 • ben utveckling hos bebisar
 • okontrollerad bröst tillväxt
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com