bebisar och bältros

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2015-04-11
Bältros är ett annat namn för en hudsjukdom kallad " herpes zoster . " Det är en infektion som leder till reaktivering av samma virus som orsakar vattkoppor . Bältros är mycket smittsam , kontakt med personer-barn och gravida kvinnor i synnerhet-som inte har fått vattkoppor vaccination , vattkoppor , avråds

Vad är bältros ?

Bältros är en hudinfektion som orsakas av varicella zoster-virus , även känt som vattkoppor viruset . Alla som har haft vattkoppor i det förflutna kan utveckla bältros . Den vattkoppor viruset aldrig helt går bort efter dess utbrott , återstående inaktiv i nervrötterna i närheten av ryggmärgen .

En bältros inträffar när vattkoppor viruset reaktiverar , oftast på grund av stress eller en försvagad immunförsvaret . De flesta människor lider inte ytterligare komplikationer från sin dust med bältros .

Bältros är mycket smittsam. Om någon som aldrig har haft vattkoppor eller vattkoppor vaccin varicella kommer i kontakt med en person som för närvarande kämpar en bältros utbrott , kan resultaten leda till ett utbrott av vattkoppor .

Symtom

Eftersom viruset återaktiveras i nervsystemet utslag börjar bilda nära de drabbade nervändarna . Detta utslag börjar som röda fläckar , som utvecklas till kliande , smärtsamma blåsor . De utslag som oftast visas på bröst , buk och övre ansiktshalvan områden . Utslagen i sig kan pågå två till fyra veckor , men smärtan i samband med virus kan ta längre tid .

Risker för bebisar och gravida kvinnor

Bältros , i dess aktiva blister skede , är mycket smittsam. Gravida kvinnor som aldrig haft ett utbrott av vattkoppor rekommenderas att undvika människor med bältros . Kontakt med aktiv bältros kan orsaka vattkoppor .

En gravid kvinna som kontrakt vattkoppor inom de första 30 veckorna av graviditeten riskerar att orsaka medfödda missbildningar hos det ofödda barnet , men risken bedöms mycket sällsynt . En gravid kvinna som kontrakt vattkoppor sent i graviditeten , 5 till 21 dagar före förlossningen , kan passera viruset vidare till hennes ofödda barn. Ibland är dessa barn föds med vattkoppor eller utveckla ett fall inom några dagar efter födseln .

diagnos för ett friskt barn föds med vattkoppor är mycket bra . Barnet kan ha fått antikroppar från mamman via moderkakan och därmed minska risken för allvarliga biverkningar . Risken för komplikationer är större för barn med nedsatt immunförsvar . I detta fall en barnläkare skulle administrera ett skott av varicella zoster immunglobulin ( VZIG ) som innehåller naturliga antikroppar vattkoppor .

Föräldrar till spädbarn och småbarn som kontraktet vattkoppor och ännu inte har fått vattkoppor vaccinet är generellt rekommenderas att låta vattkoppor gjort sitt. Undantaget skulle vara de med ett försvagat immunförsvar, i vilket fall VZIG skulle administreras för att minska risken för komplikationer.

Vaccin

vattkoppor Vaccinet varicella rekommenderas inte till gravida kvinnor eller kvinnor som planerar att bli gravid inom fyra månader efter vaccination. Från och med 2010 Centers for Disease Control and Prevention (CDC) rekommenderar att alla barn får två doser av varicella vaccin, först rekommenderade dosen tas emot vid 12 års ålder till 15 månader, andra rekommenderade dosen vid 4 till 6 år.

Enligt CDC statistik, 99 procent av barnen som fick båda doserna är immuna från ett utbrott av vattkoppor. CDC rekommenderar även att personer som har fått varicella vaccinet fortfarande är mottagliga för en herpes zoster (bältros) utbrott, även om ett utbrott är de normalt milda och saknar några allvarliga komplikationer. CDC rekommenderar även ZOSTAVAX, vaccinet för bältros. ZOSTAVAX rekommenderas för vuxna, ålder 60 år eller äldre, som redan har haft vattkoppor och planerar att komma i kontakt med gravida kvinnor och spädbarn under 12 månader.

Förebyggande

Det är intensivt för att gravida kvinnor och spädbarn som ännu inte har fått vattkoppor vaccinet undvika alla som har eller nyligen haft en bältros. Ett blodprov är tillgänglig för att avgöra huruvida en gravid kvinna har ingått vattkoppor i det förflutna. Om det fastställs att en gravid kvinna har aldrig haft vattkoppor hennes läkare får ge råd till gravida patienten att undvika folksamlingar och nära kontakt med främlingar. En varning för mor-och farföräldrar samt-en oförklarad utslag kan innebära bältros-kolla med din läkare innan du kommer i kontakt med dina barnbarn.

Previous:nothing Next:hälsorisker av buteljerat vatten

Relaterade artiklar


 • Hur man naturligtvis sänka högt blodtryck - spets fem - stödsystem
 • bröstmjölk förvaring och utfodring
 • vad som är bra för graviditetsillamående ?
 • hur man ska gå om att ta reda om du är gravid
 • hur man använder hCG kost för levern hälsa
 • Hur man naturligtvis stoppa håravfall
 • Graviditet: graviditetsillamående lättnad
 • Kan jag fortfarande bli gravid med en hög FSH nivå ?
 • hur man bränner 20 pounds snabbt
 • effekterna av elektromagnetiska fält strålning om småbarn
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com