hälsorisker av buteljerat vatten

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2015-04-10
Buteljerat vatten kan verka säkrare att dricka än kranvatten kan dock föroreningar och föroreningar som finns inom buteljerat vatten. Den amerikanska myndigheten Food and Drug Administration reglerar produktionen av vatten på flaska och bestämmer vilken mängd föroreningar är tillåten . För att avgöra kvalitén på din buteljerat vatten , kontakta tillverkaren och be om de senaste provningsrapporterna .

fysiska föroreningar

fysiska föroreningar kan ibland hittas inom buteljerat vatten trots att det har varit kvalitet kontrolleras . Bitar av plast , glas eller industriförnödenheter kan komma in i vattnet under förpackningen . Om dessa föroreningar har förtärts , kan de orsaka orolig mage och andra hälsoproblem .

kemiska föroreningar

Världshälsoorganisationen anger att kemiska föroreningar , t. ex. bly , arsenik och bensen kan förekomma i vatten på flaska . Om kemiska föroreningar bygga upp till höga nivåer kan de orsaka en rad komplikationer . Cancerframkallande ämnen , eller kemikalier som kan orsaka cancer , kan hittas i vatten på flaska . Om carcinogener är ofta konsumeras genom vatten på flaska, kan de bygga upp i kroppen och ökar risken för cancer .

mikrobiella föroreningar

mikrobiella föroreningar förekommer naturligt i vatten, om den är hämtad , antingen från ytan av jorden eller från marken . Dessa mikrober och bakterier kan finnas kvar i vatten på flaska , även efter att det har sanerats . Om buteljerat vatten utsätts för värme eller har satt en längre tid kan den mikrobiella kolonin växa och overpopulate . Hos friska konsumenter fann bakterier i flaskvatten får inte påverka eller kan orsaka en lätt orolig mage. För konsumenter med nedsatt immunförsvar , kan en alltför hög grad av mikrober i flaskvatten orsaka allvarlig sjukdom . Parasiten Cryptosporidium finns i dricksvatten och kan orsaka allvarliga hälsoproblem hos patienter med nedsatt immunförsvar . Kokande vatten på flaska dödar mikrobiella föroreningar .

Ftalater

Ftalater används kemikalier i plast produktion som finns i vatten plast tappning . Vatten i plast vattenflaskor kan innehålla ftalater som har absorberats i vattnet från ytan av plastflaska . Ftalat koncentration ökar ju längre en plast vattenflaska lagras. FDA reglerar inte ftalat koncentration i vatten på flaska. Exponering för ftalater är kopplad till hormonrubbningar.

Previous:nothing Next:hur man lär sig om äldreomsorgen

Relaterade artiklar


 • negativa effekterna av magnesiumstearat
 • när du ska sluta med cellprov
 • Syftet med andningen hinder
 • Hur man väljer en moderniserad Medicare Tillägg ( plan n eller plan m )
 • Gardnerella infektioner
 • mögelsporer och hälsa
 • hur att vara frisk och stark med morfar kost
 • faktorer som påverkar puberteten
 • biverkningar av en skorpion sting
 • hur man använder vilda blåbär juice för att öka minnet
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com