hur att mata en bebis som har sura uppstötningar

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2015-04-15
Om ditt barn har fått diagnosen syra refluxsjukdom får diagnosen kommer vid en tidpunkt när du är utmattad och det sista du vill höra är Dr säger dig , " du måste spendera mycket mer tid och ansträngning mata och sköta om det här barnet . "

misströsta inte. Du kan mata en baby sura uppstötningar och minimera deras smärta och symtom med några enkla tips
1
Keep . . bebisen upprätt medan utfodring

Du måste hålla ditt barn i så upprätt ställning som möjligt medan utfodring-flaska eller bröst . Ju mer tillbakalutad barnet är , desto mer sannolikt är det att lida sura uppstötningar och har smärta , spottande upp och grät .
2 .
Håll bebisen upprätt i 20-30 minuter efter utfodring .

Det kan låta som en massa extra tid , särskilt när en nyfödd äter allt 2-3 timmar ! Men bara vet att saker och ting förändras snabbt och ditt nyfödda barn kommer vuxit snabbare än du någonsin trodde var möjligt. Så njut den tid du har att krama dem efter att ha ätit .

När det är svårt för dig att hålla dem så länge ( livet går vidare) använda rätt verktyg som en bebis studsande med en bra lutning , en bilbarnstol , eller en hög stol avsedd för barn ( det kommer att luta för spädbarn ) så att de kan hålla sig upprätt och bekvämt medan de tittar du tvättar . . . det kommer att bli mycket mer rapa dukar och haklappar !
3 .
Stoppa aldrig ditt barn i säng med en flaska .

Det är nu allmänt accepterat råd för alla barn, men i synnerhet för en syra reflux baby .
4 .
inte mata ditt barn något annat än bröstmjölk eller den formel du och din barnläkare överens om .

Ett spädbarn behöver inte extra vatten , de behöver kalorier och näringsämnen ur mjölk eller mjölkersättning. För en syra reflux baby kommer vattnet bara fylla magen och utlöser syra , och är tunnare än modersmjölk eller modersmjölkersättning och kommer att orsaka spotta upp snabbare.
5 .
Prata med din barnläkare om vad formel för att välja .

Om du behöver använda formel ( inget fel med det ) antingen för att komplettera din bröstmjölk eller istället för bröstmjölk , eller när de börjar äta ris spannmål om du inte vill blanda det med bröstmjölken , fråga din barnläkare vad formel som är bäst för en syra reflux baby . Vissa är speciellt framtagen för att vara lättare att smälta ( som Nutramigen eller Alimentum ) och kan hjälpa ditt barn inte drabbas så många symptom.
6 .
Prata med din barnläkare om när du ska börja fast föda .

Se till att du följer ditt barns Dr : s råd om detta-från för tidigt kan överväldiga en system sura uppstötningar, och väntar för länge kan försena fördelarna med fast föda ( det stannar i magen längre , är tyngre och kan hålla mjölken ner bättre med lite mindre spottar upp . )

normala barn i allmänhet börja på ris spannmål på 4-5 månader gammal .
7 .

Om du ordineras läkemedel för att behandla sura uppstötningar i ditt barn , se till att använda dem regelbundet och följ anvisningarna .

Dessa (som flytande Pepcid eller Prilosec för spädbarn, endast förskrivas av en pediatrisk GI Dr) är avsedda att intas på regelbundna tider innan man äter för att begränsa produktionen av syra. Bebisar kommer fortfarande spotta upp men det kommer inte vara så mycket gråt, eftersom syran inte kommer att orsaka smärta som det kommer upp.
8.
Flaskor.

Om du använder flaskor, antingen för pumpad bröstmjölk eller formel, välj en som en Advent flaska som är utformad för att minimera luft i magen.

Jag gillar advent eftersom de kommer i flera storlekar, alla delar är utbytbara, konvertera de senare till olika Sippy kopparna genom att bara ändra ut bröstvårtan för ett pip och de är mycket lätta att tvätta och fylla med ett brett mun. Markeringarna stanna även om de-Jag har haft några i 4 år nu som fortfarande ser nästan ny

Flaskor är ett personligt val, men se till att man tittar på hur många delar du måste tvätta (! och byt om förlorad!) och mönstret i fråga om en syra reflux baby.

tips och varningar


 • Låt inte andra vårdgivare avvika från din upprätt utfodring riktningar, och se till att de förstår att barnet kan vara i smärta om de föreligger på ryggen eller inte förvaras i upprätt läge 20-30 minuter efter måltid.
 • Rådgör alltid med din bebis Drpå någon hälsa och utfodring frågor.


 • Previous:nothing Next:Så för att lindra ditt barns pollenallergi

  Relaterade artiklar


 • effekterna av svampen
 • vad är anaerob & kondition?
 • kroppstyper för män
 • hur man undviker opålitliga medicinsk information på webben
 • hur man rengör produkter för att ta bort mögel
 • hur man tränar säkert under sin graviditet
 • anatomi av utsöndringsorganen systemet
 • Kan jag ta vicoden på morgonen & darvocet på natten ?
 • hälsporre hos barn
 • nackdelarna med anti - reflex beläggning på glasögon
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com