hur man bygger självkänsla hos flickor

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2015-04-30
En flicka självkänsla vanligtvis toppar när hon är omkring nio år gammal, sedan fortsätter att sjunka när hon tränger in i hennes tonåring år, enligt Anita Gurian, PhD, vid New York University School of Medicine. Media kan ge henne orealistiska förväntningar om kroppsuppfattning, sexuellt beteende, och intressen, sänka självkänsla i en tjej som inte ser ut som aktörerna på tv eller som bryr sig mer om matematik än matlagning. Bygga hennes självkänsla från ung ålder kan hjälpa henne att upprätthålla förtroendet för alla livets strävanden.

Du behöver:
urverk med second hand


1
Uppmuntra flickorna i ditt liv för att driva sina intressen. . . Tryck inte dem i den riktning du föredrar eller i den riktning som är mest feminin. Låt dem göra sina egna val om vad de vill göra och lära.
2.
Låt dina flickor att prova på saker, även om de misslyckas. Låter dem göra saker själva uppmuntrar framtida oberoende. Gurian betonar att fäder i synnerhet bör tillåta sina döttrar att prova saker på egen hand, så att de inte alltid lita på män för att få hjälp.
3 .
Ge inte in på stereotyper i ditt hem . Om ett däck behöver bytas , får flickorna inblandade i stället för bara pojkar .
4 .
idrotta eller träna med dina flickor . Ange ett exempel på fysisk hälsa och få dem engagerade , som Gurian säger kvinnliga idrottare prestera bättre akademiskt och kvar i skolan mer konsekvent än flickor som inte deltar i friidrott .
5 .
Diskutera mediernas orealistiska bild av kvinnor med dina flickor . Påpeka gemensamma oro tjejer och tonåringar-såsom kropp otrygghet och en önskan att handla-och undergräva annonser genom att diskutera hur de gör tjejer vill ha dessa saker för att vara " cool . "Don't föreläsning dina flickor. . . Öppen diskussion genom att ställa frågor till dem
6
Beröm flickorna i ditt liv på sina talanger och idéer utöver sitt utseende uppmuntra sina nyfikenhet, beröm deras intelligens, och komplimang dem på deras individualitet.


Previous:nothing Next:Hur man naturligtvis bli av loppor från ditt barns hår

Relaterade artiklar


 • estradiolnivåer under klimakteriet
 • hur man kan bota nedre baksidan smärta rätt
 • mögel och mjöldagg sjukdomar
 • hur man kan bota en infekterad tånagel
 • hur man kan hjälpa när din familjemedlem har cancer
 • tecken och symtom på mage virus hos spädbarn
 • hur man ger en avslappnande fotbad
 • hur man minskar svullnad och rodnad av finnar
 • vad är kapillär blodsocker?
 • hur man tar hand om din svullna fötter
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com