hur man gör en sats mögel test

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2015-04-28
Mögel kan allvarligt påverka människors hälsa. Mängden mögel, typ av mögel närvarande och individuell känslighet är faktorer relaterade till den nivå eller grad av hälsorisk. Mögel-test-kit finns att fastställa förekomsten av mögel och identifiera vilken typ av mögel är närvarande. Du kan göra ett kit mögel testa dig själv med hjälp av några enkla punkter

Du behöver:. .
Petriskålar
Genomskinlig tejp.
Mikroskop.

Hur göra en Mold Test Kit


1.
Placera petriskål på en plan yta. Sätt tydliga band inne i skålen med den klibbiga sidan uppåt. Placera nog tejp för att spänna över skålen . Bandet kommer att fånga några mögelsporer i luften . Mögel släpper sporer som ett sätt att migrera . När sporerna kommer i kontakt med vatten eller fukt , kan de bilda nya kolonier mögel .
2 .
Placera en andra petriskål i luftkanalen ovanför tillbaka ventilen. Se till att insidan är fodrad med tejp precis som föregående steg. Alla mögelsporer resor inom ventilationssystem kommer att passera över skålen och klamrar sig fast vid bandet .
3.
Genomför en analys. Efter att ha låtit de petriskålar att sitta över natten, placera dem i mikroskop. Om du vet vad mögel ser ut, kan du identifiera sin närvaro i luften. Dammpartiklar kommer sannolikt att visa sig i petriskål också, så se till att inte blanda ihop de två. Om du inte kan eller föredrar att inte göra en teknisk analys, finns det företag du kan skicka in luftprover till. De kommer att utföra analyser och ge information om mögel närvaro och typ.
4.
Genomför en visuell inspektion. Många mögel testkit kommer att be dig att ta ett prov av den misstänkta ytan mögel med en swap. Detta för att mögel kan identifieras för eventuella giftiga typer som Stachybotrys och Aspergillus-Niger. Det kommer också att avgöra om provet är en schablon eller ett mögel som ofta förväxlas eftersom både formar och mögel föredrar varma och fuktiga miljöer som badrum. Formar, dock normalt är svart, grön, röd eller blå färg. De kan också bli otydlig eller slemmig beroende på typ. Mjöldagg är oftast grå eller vit och kan pulverformiga eller duniga. En enkel okulärbesiktning bör ange om ytan svampar är en mögel eller mjöldagg.
5 .
Följ CDC rekommendation om testning . Graden och typen av mögeltillväxt och individuell känslighet gör det möjligt att fastställa acceptabla nivåer . Detta är anledningen till Centers for Disease Control ( CDC ) uppger att provtagning och odling inte är tillförlitliga metoder för att beräkna hälsorisk . Testning kan vara subjektiva och det CDC rekommenderar någon mögel upptäcks ska omedelbart avlägsnas att minimera hälsorisker .

tips och varningar


 • med ett laboratorium utföra en gjutform test för dig kan vara ganska dyra .


 • Previous:nothing Next:hur du tillbaka din väg till bättre hälsa

  Relaterade artiklar


 • effekterna av koffein på minne och inlärning
 • hem rättsmedel för bandmask
 • hälsoeffekter av sällskapsdjur i hemmet
 • hur man använder kvinnlig kondom
 • Syftet med andningen hinder
 • mänsklig tillväxt och utvecklingsstadier
 • ordentlig fiskolja dosering för barn
 • Hur berätta om det finns risk för behandlingsbart infektioner på din läkarmottagning
 • hur är kvävgas viktig för människor ?
 • Definitionen av kollagenfibrer
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com