hur man kan bli av med akne (mycket bra)

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2015-04-18
Acne är ett brett begrepp som täcker blemmor, finnar, pormaskar och whiteheads. Även om akne är mer känt för att vara ett problem bland tonåringar, kan detta villkor strejk i alla åldrar. Det finns många förebyggande åtgärder man kan vidta för att undvika akne, här gör du för att behandla befintlig akne
1.
unclog dina porer med salicylsyra. Acne börjar form när porerna bli igensatta med en "plugg" av keratin och talg. Salicylsyra löser kontakten genom att mildra de keratin (det är en keratolytiska). Se till att du använder solskyddsfaktor samtidigt, men eftersom salicylsyra gör huden mer känslig för UV-ljus.
2.
Dödar bakterier som förvärrar akne. Bakterier finns naturligt på huden och i hela kroppen, en sådan bakterie är Propionibacterium acnes, som normalt är ofarliga. När dina porer blir igensatta, men flera av dessa bakterier börjar växa in där, som producerar kemikalier som bryter ner från väggen i porerna och spelar en stor roll i bildandet av det vi känner igen är en finne. Genom att torka ut dessa bakterier kan du också bli av med akne .
3 .
Använd en gel , kräm , eller tvål som innehåller bensoylperoxid två gånger om dagen . Bensoylperoxid är en " baktericid " som är särskilt effektivt mot Propionibacterium acnes . Nackdelen är att det ofta irriterar huden , vilket resulterar i torrhet och rodnad , så du bör komplettera denna behandling med en icke-komedogent fuktkräm . Om din hud fortfarande blir irriterad , använd en produkt med en lägre koncentration . Också vara försiktig när du använder den, som bensoylperoxid blekmedel tyg och hår .
4 .
Leta efter produkter med triklosan eller klorhexidinglukonat , som även dödar Propionibacterium acnes . De är mindre effektiva än bensoylperoxid , men de är skonsammare mot huden
5 .
Leta efter produkter med triklosan eller klorhexidinglukonat , som även dödar Propionibacterium acnes . De är mindre effektiv än bensoylperoxid , men de är skonsammare mot huden
6 .
Leta efter behandlingar med svavel och natrium sulfacetamide deras aktiva ingredienser . Detta Kombinationen ( i halter på 5 % respektive 10% ) har visat sig minska akne med lindriga biverkningar . Även om den exakta sätt på vilket svavel minskar akne är okänd , är det känt att en keratolytisk , som salicylsyra .
7 .
Var konsekvent och tålmodig . Mest akne behandlingar tar tid att arbeta . Det brukar ta mellan två och åtta veckor innan du ser någon väsentlig förbättring , så du kommer att få för att upprätthålla en rutin .
8 .
Acne mediciner kan få din hud att inledningsvis bryta ut värre än tidigare eftersom alla FDA-godkända läkemedel akne ( bensoylperoxid , salicylsyra och svavel ) orsakar huden att regenerera snabbare . Detta leder befintlig akne finnar redan under huden ( men inte syns ännu ) till ytan , vilket i sin tur orsakar en massiv men lyckligtvis tillfälligt bryta ut . Ge mediciner tid att arbeta och hålla fast vid dem genom denna potentiellt avskräcka fas .
9 .
Acne mediciner kan få din hud att initialt bryta ut värre än tidigare eftersom alla FDA-godkända läkemedel akne ( bensoylperoxid , salicylsyra och svavel ) orsakar huden att regenerera snabbare . Detta leder befintlig akne finnar redan under huden ( men inte syns ännu ) till ytan , vilket i sin tur orsakar en massiv men lyckligtvis tillfälligt bryta ut . Ge mediciner tid att arbeta och hålla fast vid dem genom denna potentiellt avskräcka fas .
10 .
konsultera en hudläkare . Det finns många effektiva behandlingar som endast är tillgängliga med ett recept , eftersom biverkningar kan skadliga . Till exempel kan mild antibiotika bidra till att minska acne men dess överanvändning ( tar antibiotika när du verkligen inte behöver dem eller för något de inte behandlar ) och missbruk (som inte fick medicin för det angivna tiden ) kan leda till utveckling av antibiotikaresistenta bakterier ( vilket leder till särskilt envis , behandlingsbart akne ) .


Previous:nothing Next:hur man får Bi Polar medicin

Relaterade artiklar


 • sätt att sluta röka tobak
 • ekonomisk hjälp för personer med spondylit
 • hur man eliminerar pormaskar från din hud
 • hur fortsätta efter herpes
 • hur man identifierar tecken på stroke
 • hur man köper bindor utan att vara generad
 • hur man kan bota en infekterad tånagel
 • hur man kommer åt din sjukdomshistoria
 • prostataförstoring alternativ behandling
 • hur man kan bli av med pormaskar och acne
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com