hur man undviker misdiagnosing dig själv när forskar symtom

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2015-04-29
Många av oss ser upp några symptom vi känner online , i hopp om att hitta botemedel på problemet eller åtminstone ta reda på vad som är fel så att vi kan fixa det . Problemet med att titta på dessa symtom på nätet är att det är lätt att misdiagnose dig själv och hitta dig själv att ta fel medicin eller inte blir bättre alls . Det kan vara ett kostsamt misstag som leder till längre sjukdom , höga kostnader och med död om du inte är försiktig .
1 .
Gör en allmän sökning av dina symtom . De stället att börja är en enkel sökning av de symtom du känner. Detta är det snabbaste sättet att ta reda på vad som är fel med dig utan att behöva gå igenom alltför många ställen.
2.
Kolla på ett par ställen. Det bästa sättet att slå upp symptomen är att titta på olika platser. Man ska aldrig bara fokuserar på en hemsida för information eftersom informationen kan vara felaktiga eller vilseledande. Du bör alltid kontrollera ett par ställen att undvika missförstånd eller felaktig information.
3.
Var försiktig med självdiagnos! Såvida du inte är läkare, är du inte kvalificerad att göra en verklig diagnos och medan du kan få några idéer baserat på vad du forskning bör du bestämma inte att du vet ditt problem och försöka fixa det därifrån. Det största misstaget folk gör är att diagnostisera sina symptom som något relativt litet och det kan visa sig vara något mer allvarligt.
4.
Var försiktig med antaganden. Om du väljer att slå upp symptomen, ta inte för givet att problemet är något specifikt. Antaganden kan vara en fruktansvärd sak eftersom det innebär att du inte gör hela forskningskapacitet för att finna ut vad som egentligen är fel med dig. Utgå inte ifrån att det första man läser är korrekt. Även om det visar sig att den första var sant, om du inte gör hela forskningskapacitet, kan du inte avgöra om något annat ligger närmare dina symtom.
5 .
Försök att inte stänga alternativ innan noga överväger dem . Så många sjukdomar har liknande symptom . Till exempel kommer en kall och en influensa båda har nyser eller hostar , men andra symptom gör det annorlunda . Du bör alltid överväga , om det finns andra alternativ innan du bestämmer dig att göra en .
6 .
Kontrollera att du tittar på tillförlitliga medicinska webbplatser . Titta inte på forum eller liknande platser för medicinsk information. Om inte webbplatsen är tillförlitlig , kan du inte vara säker på att det är legitimt information eller om någon uppgift saker som fakta som är falska .


Previous:nothing Next:hur man mäter mögel & mögel

Relaterade artiklar


 • hur man tar hand om din svullna fötter
 • mat & medicin interaktioner
 • hur man kan bli av illaluktande fot lukt
 • hur man identifierar utslag på barn
 • hur man väljer en livförsäkring
 • kan du ägglossning mer än en gång per månad?
 • hur du tillbaka din väg till bättre hälsa
 • struktur och funktion av urinvägarna
 • hur man hittar en läkare i Rhode Island
 • hur Repower ditt immunförsvar
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com