kvicksilver och metallhalogenlampor

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2015-04-16
Kvicksilver och metallhalogenlampor är högintensiva urladdningslampor. De är kraftfulla och effektiva ljuskällor eftersom de producerar högt ljusutbyte med nedsatt elkostnader. Kvicksilver och metallhalogenlampor kommer från lampor kvicksilverånga. De är gjorda av en båge rör som innehåller elektroder, en yttre lampa och en bas, och de används främst inom industrin

Funktion

Kvicksilver och metallhalogenlampor har utvecklats för industriella applikationer, men numera används för kommersiella tillämpningar, allmänna syften belysning och program som behöver ultraviolett ljus. De producerar ett kraftfullt vitt ljus och har den bästa färgåtergivningen i intervallet högintensiva urladdningslampor. Kvicksilver och metallhalogenlampor passar både för inomhus och utomhus utrymmen. De kan också användas för inomhus odling tillämpningar och för belysning idrottsanläggningar.

Funktioner

Kvicksilver och metallhalogenlampor har en karaktäristisk intensivt vitt eller blått ljus utsläpp och finns i olika watt-tal från 35 till 2. 000 watt. Enligt deras effekt, kan de delas in i tre grupper-låg, mellanregister och hög effekt. För att fungera ordentligt behöver de en elektrisk ballast för att reglera strömmen vid en lämplig spänning och leverera den till den båge . Livslängden på en metallhalogen lampa beräknas till omkring 5. 000 till 20. 000 timmar .

varningar

Kvicksilver och metallhalogenlampor kan överföra en ökad nivå av ultraviolett strålning genom den inre kvarts kuvertet . Effekterna av ultraviolett strålning som kan dyka upp efter flera timmar följt av exponeringen .

Symtom

De vanligaste symtomen på ultraviolett strålning som är smärtsamma ögon och hud . Även om lampan går sönder ska du omedelbart lämna utrymme för att undvika inandning av kvicksilver ångor . Använd särskilda adsorptionsagenter och engångshandskar för att rengöra flytande kvicksilver och undvika all kontakt med hud som kvicksilver kan absorberas genom huden . Den europeiska lampbranschorganisationen rapporter , " Inandning av kvicksilver eller kvicksilverföreningar i ånga eller pulverform kan leda till hälsoproblem . Kvicksilver kan också absorberas genom huden . " Kvicksilverexponering kan skada nervceller och hjärnan , och det är verkligen svårt att upptäcka förekomsten av kvicksilver i blodet eftersom det är en kumulativ toxin .

Avfallshantering

Kvicksilver och metallhalogenlampor är mycket farliga eftersom de innehåller kvicksilver . Kassering av kvicksilver och metallhalogenlampor tillsammans med annat hushållsavfall kan äventyra dig, din familj och andra personer som kan komma i kontakt med lampan . Efter brott på en lampa , ventilera utrymme för åtminstone en timme och sedan hämta ut fortfarande med handskar och lägg dem i en försluten plastpåse . Det finns särskilda lokaler för samling där sådana inslag som kvicksilverlampor tas tillbaka gratis .

Previous:nothing Next:varför har en maskin för att jonisera luften ?

Relaterade artiklar


 • hemgjord sätt att hålla vatten ur öronen
 • fenobarbital och barnets utveckling
 • hur man tips att lämna in en stämningsansökan asbest
 • Tips om pubertet
 • Hur man avgör om ditt barn är sjukt
 • hur du ökar minne makt
 • hur man kan bryta platå viktminskning
 • hal elm för spädbarn
 • NACK genomskinlighet test faktorer
 • amning och förlossningsdepression
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com