metall och plast förvaring

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2015-04-16
Lanseringen av Tupperware på 1940-talet föranledde en " plast revolution ", och prydliga, organiserade kök över hela USA av plast och andra behållare av metall är populära val för att lagra ett antal varor, men det finns skäl att tänka på när vi avgör vilka att välja .

Funktion

Behållare tillverkade av metall och plast kan användas för att lagra ett antal saker , från mat till leksaker , till . spik, bultar och skruvar .

Typer

Enligt behållare och förpackning , märkta behållare " livsmedelskvalitet " bör endast användas för att lagra något som är avsedda för konsumtion eller som kan gå i en mun . Detta garanterar att inga farliga kemikalier kan läcka ut i vad som lagras .

Plast är det vanligaste typen av behållare. De vanligaste typerna av plast som används för lagring containrar polyeten , polykarbonat eller polyester . Plast kan användas för att lagra våta eller torra varor .

De populäraste metall material är stål, aluminium och koppar . Metall kan användas för förvaring av torra varor , men bör inte användas för våta varor , som metall är känsliga för rost .

Historia

Ledande Plastförpackning tillverkare Tupperware lanserade sina produkter år 1946 . Inventor Earl Tupper tillverkade av plast som nämndes ett "mirakel " och verkligen skapade plast revolutionen på 1950-talet . Den första Tupperware part uppges ha inträffat 1948.

Överväganden

En MIT vetenskaplig studie rapporterar att reaktiva metallbehållare bland annat koppar, zink , gjutjärn , mässing , aluminium , stål eller något galvaniserat och kan ändras smak, färg och konsistens vissa våta ingredienser .

Varning

Bisfenol A ( BPA ) har gjort stora vågor i media och bland plast tillverkare , särskilt av baby -och småbarn produkter som flaskor och koppar . FDA har visat viss oro för BPA : s potentiella negativa hälsoeffekter på spädbarn och små barn .

Previous:nothing Next:syra och bas balansen i kroppen





Relaterade artiklar


 • beskrivning av en tidigt födda barn
 • Hur snart kan ett barn överleva utanför livmodern?
 • hur man kan sluta röka snabbt
 • Hur testar du ditt hus för bly färg ?
 • neonatal hypertoni
 • hur man skall avgöra manlig eller kvinnlig foster genitalier i en ultraljudsundersökning
 • holistisk medicin kontra traditionell medicin
 • hur man läka torr, kliande händer
 • livsmedel som hjälper sluta röka
 • Hälsa & problem med urinblåsan




  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com