psykosociala och yrkesinriktade effekter av missbruk

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2015-04-12

Du behöver :
Thinking Cap
. Inga distraktioner.
Nyfikenhet.
Uthållighet.

Drogmissbruk hänvisar till överanvändning av alkohol och /eller kemikalier till nackdel för en persons hälsa och välbefinnande . Vanligen missbrukat droger inkluderar alkohol , kokain , hallucinogener , metamfetamin , heroin och recept mediciner . Missbruksproblem kan negativt påverka en persons psykiska hälsa , sociala relationer och arbetsinsats .

psykologiska effekter

Missbruk kan leda till psykiskt beroende av en drog . Psykologiskt beroende indikatorer innefattar emotionella och mentala upptagenhet med en drog lustfyllt effekter . Missbrukarvård beroende av drogen för att lindra symptom som ensamhet eller ångest . De känner en överväldigande önskan att fortsätta drogen erfarenheter i syfte att stänga ute verkligheten och göra livet mer uthärdligt. Psykologiskt beroende kan leda till psykiska abstinenssymptom såsom depression, irritabilitet och sömnsvårigheter.

sociala effekter

Missbruk kan orsaka problem med relationer , såsom slagsmål med partners , familjemedlemmar eller vänner . Par där en partner missbrukar droger eller alkohol är ofta mycket olycklig , och dessa par uppger att de slåss och argumentera en hel del , och att dessa kämpar sig ofta våldsamma . En förälders narkotikaproblemet kommer att ha en negativ inverkan på hans barn . Enligt Missouri Department of Social Services bidrar drogmissbruk till minst en tredjedel av alla fall barnmisshandel rapporterats .

yrkesutbildning Effekter

Enligt Arbetshälsoinstitutet och Safety Administration ( OHSA ) , de flesta människor som missbrukar droger är anställda . Branscher med den högsta anställd narkotikamissbruk (bygg-, gruv, tillverkning och partihandel) har även den högsta risken för arbetsskador. Det amerikanska Department of Labor rapporter om att arbetstagare som missbrukar droger har högre omsättning och sjukfrånvaro. Dessutom påverkar problemet med arbetstagaren missbruk inte bara ämnet förövande anställd men hans medarbetare också. Arbetstagare har rapporterat upprätthålla skador och slipper göra om arbete, arbeta hårdare eller täcka för en medarbetare som ett resultat av det samarbete arbetstagarens missbruksproblem. En del arbetsgivare testar regelbundet sina arbetstagare för narkotikabruk. Anställda som testar positivt kan sägas upp eller hänvisas för behandling.

Previous:nothing Next:vad är gripandet av aktiva fasen?

Relaterade artiklar


 • orsaker till en förlust av hår på kroppen och huvudet
 • Hur du tar dagen- efter-piller
 • hur man ska utöva avhållsamhet
 • vård av nyfödda som väntar viktökning
 • biverkningar av mercilon
 • vad är meningen med differentialdiagnoser ?
 • bebisar och hicka
 • hörselskydd för brusreducering
 • leva hälsosamt kanal rengöring
 • peduncular fibroid tumör
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com