tecken och symtom med måttlig dehydrering

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2015-04-08
Det är ett vanligt talesätt att den genomsnittliga människan ska dricka åtta glas vatten varje dag för att stanna hydrerade . I själva verket , enligt Mayo Clinic, den mängd vatten du dricker beror på din hälsa, motion nivå och placering . Se resurser för råd om hur man beräknar personlig nivåerna vattenintag . För lite vatten kan orsaka måttlig uttorkning , de kännetecken som är många . En måttligt uttorkad människa bör dricka vatten för att få hans hydreringsnivå tillbaka upp.

Muntorrhet

Måttlig dehydrering orsakar muntorrhet. Ibland kan en torr mun känner klibbig, vilket också är ett symptom av måttlig uttorkning. Törst kan också följa med en torr mun orsakad av uttorkning.

Insjunkna ögon

insjunkna ögon kan vara ett tecken på måttlig uttorkning. Hos barn är fontanell (den mjuka plats på ett barns huvud) sjunkna.

Letargi

Måttlig dehydrering kan orsaka sömnighet och slöhet. Om du känner dig trött och har ett eller fler symtom, är det möjligt att du måttligt är uttorkad.

Huvudvärk

En huvudvärk kan vara ett tecken på måttlig dehydrering, särskilt om det visar sig efter träning eller brist på vatten . Illamående kan följa en uttorkning huvudvärk, därför dricka vatten under hela dagen är det bästa sättet att undvika uttorkning huvudvärk och illamående

Irritabilitet

Irritabilitet kan förekomma i torkad vuxna och torkade barn. . Påminn barnen att dricka vatten för att undvika plötsliga crankiness, speciellt på eftermiddagen, vilket kan signalera mild till måttlig dehydrering.

mörkfärgad urin

Urin är en bra sätt att mäta uttorkning nivåer . Blek eller klar urin innebär en hydrerad kropp , och mörkgul urin tyder på uttorkning . Kontrollera färgen på din urin innan spolning det att se om du behöver mer vatten .

Brist på Tears

Om en måttligt uttorkad person försöker gråta , lite eller inga tårar kommer att komma ut . Ju mer uttorkad personen , desto mindre är sannolikheten att de kommer att producera tårar .

Svaghet

En allmän känsla av svaghet , tillsammans med slöhet eller andra symtom kan föreslå måttlig uttorkning . En känsla av stela leder kan ofta följa med svaghet orsakade av måttlig dehydrering.

huden inte Bounce Back

Om din hud inte studsa tillbaka direkt när du trycker på den , är det troligt att du har måttlig uttorkning .

Previous:nothing Next:barn mat mögel intag biverkningar

Relaterade artiklar


 • hur man undviker viktökning
 • vad är en hälso-och sjukvård direktiv?
 • Kvinnor och nattliga svettningar
 • psykologiska teorier om övergrepp mot äldre
 • kända biverkningar av Proscar
 • hur man gör växtbaserade fertilitet te
 • hur man får upp tidigare
 • hur man utför neonatal återupplivning
 • hem rättsmedel för en förstoppad spädbarn
 • steg för lärande HLR
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com