tecken och symtom på barns diabetes och myopi

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2015-04-03
Diabetes var en gång ett villkor i första hand upplevs av vuxna , särskilt typ 2, icke insulinberoende diabetes . Tyvärr är det inte längre fallet . På grund av faktorer såsom ökande förekomsten av fetma , diabetes hos barn är vanligt . Typ 2- diabetes påverkar hur kroppen hanterar socker , och kan styras med en kombination av kost, motion och medicinering om de upptäcks och behandlas. Det finns tecken och symtom på diabetes hos barn som rör närsynthet .

Diabetes Tecken och symptom

tecken på diabetes är desamma för både barn och vuxna . De får inte lika självklar eller försvagande och kan härma tillväxt-relaterade klagomål , men kan iakttas som mönster över en tidsperiod . Tecken inkluderar : onödig hunger eller törst , återkommande urinavgång, trötthet , irritabilitet och oväntade viktminskning . Medan ett enkelt test kan hjälpa till att upptäcka diabetes , omkring hälften av alla drabbade är inte ens medveten om de har det . Om den inte behandlas , typ 2 -diabetes kan orsaka domningar i händer och fötter , torr och kliande hud och långsam sårläkning . Återkommande infektioner , trötthet och mörka fläckar i hudvecken , som kallas akantos, är också symtom på typ 2 -diabetes .

Riskfaktorer

Ibland tecken på typ 2 -diabetes kan förbli oupptäckt eller avfärdas . Vissa riskfaktorer , i kombination med en eller flera av kännetecknen kan peka på diabetes och garanterar en resa till läkare för vidare undersökning . Dessa faktorer inkluderar : övervikt och /eller inaktiva , i släkten diabetes, högt blodsocker och med en mor som haft graviditetsdiabetes . Ras har visat sig spela en faktor och även om anslutningarna är ännu inte klarlagda. Enligt Mayo Clinic , afroamerikaner , latinamerikaner , indianer och asiatiska amerikaner löper större risk att utveckla typ 2-diabetes .

Myopi

Myopi eller närsynthet , är ett tillstånd som präglas av en oförmåga att se klart på avstånd . Det är oftast märkt i pre- tonåring och tonåren . Medan dimsyn är ett vanligt symptom på diabetes , kan myopi vara en av de första tecknen på typ 2 -diabetes . Om ett barn upplever närsynthet , speciellt kombinerat med en eller flera diabetes tecken eller riskfaktorer , bör du tala med ditt barns läkare samt hans optiker och beställa ett blodprov . Den lyckliga sak om närsynthet orsakas av diabetes är att det kommer att klarna upp om villkoret är behandlade .

Previous:nothing Next:begreppet gott & dåligt kolesterol

Relaterade artiklar


 • hur man avlusa en auto interiör
 • hur man kan strukturera och genomföra en sluta röka plan
 • hur man kan hindra dig från att vara på dåligt humör
 • medicinsk användning av kryddnejlikeolja
 • hur man ska äta mindre under en måltid
 • biverkningar av jordnötssmör salmonella
 • hur man ansöker om cobra sjukförsäkring
 • hur man kan se friska hjärnan utvecklingen av ditt barn under graviditeten
 • hur man förebygger tånagelsvamp
 • rotavirus och graviditet
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com