tecken och symtom på graviditet i de första 2 veckorna

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2015-04-03
stället för att vänta veckor för att ta reda på om du är gravid , läsa om några av de tidiga tecken på graviditet . Redan de första två veckorna efter befruktningen , kan kroppen producera symptom i samband med graviditet . Att veta vad man ska leta efter och förväntar kan hjälpa dig att förverkliga din graviditet tidigare, även innan du tar ett graviditetstest .

två första veckorna före befruktningen Graviditet beräknas från den första dagen av kvinnans sista perioden , så första två veckorna av graviditeten är faktiskt förhandsuppfattningen veckor . Under denna tid , är kvinnan sannolikt inte gravid ännu . Under 10 till 14 dagar efter den första dagen i kvinnans menstruationscykel , kommer hon att släppa ett ägg som går ner hennes äggledaren . Ägget väntar sedan att befruktas av faderns spermier . I genomsnitt har kvinnor en 20 procents chans att bli gravida under varje cykel . En del kvinnor upplever inga symtom alls , men så om du inte upplever några symtom under denna tid , inte nödvändigtvis betyda att du inte är gravid .

första två veckorna efter befruktning

När en spermie har befruktat ägget , är kvinnan gravid . Hon kommer förmodligen att sakna henne nästa period. Under de kommande två veckor kan hon också börja uppleva några eller alla av följande symtom (kom ihåg att en brist på symtom är normalt , också) : trötthet, illamående, bröst som blir anbud , en metallisk smak i munnen , behovet att urinera oftare , temperatur som fortfarande hög efter ägglossningen ( normalt den kommer att falla ) , huvudvärk , ryggsmärtor , humörsvängningar, lätt blödning eller kramper ( när ägget fäster vid livmoderväggen ) , förstoppning och störningar under sömnen . De flesta av dessa tecken på tidig graviditet kommer att visas mot slutet av den andra veckan efter befruktningen , men ibland en kvinna kommer att upptäcka dem något tidigare .

barns utveckling under första två veckorna efter befruktningen

Under de första veckorna Är kön barnet fastställas. De ägg som har befruktats kallas zygot , och den börjar dela sig. Som celler förökar , Burrows zygoten i livmoderslemhinnan . Den framtida barn kallas nu blastocyst , som är en boll av celler . Den inre delen av celler kommer att bli embryot och fostersäcken bildar från en hålighet i blastocyst. Moderkakan kommer att så småningom bilda från den yttre cellkroppen .

Previous:nothing Next:livsmedel för att hjälpa perimenopause

Relaterade artiklar


 • vård av nyfödda som väntar viktökning
 • förklaring av förmåner lagring för Medicare
 • hur man kan bli barn av huvudlöss för gott
 • ungdomsbrottslighet alkoholism
 • Hälsa & problem med urinblåsan
 • talterapi aktiviteter för semantisk pragmatisk störning
 • hur man rengör tänderna med väteperoxid
 • ingefära rättsmedel för graviditetsillamående
 • natriumbikarbonat under graviditeten
 • som är bättre : den elliptiska eller promenad ?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com