vad är den normala östrogen nivå hos kvinnor ?

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2015-04-04
Östrogen är förmodligen den viktigaste hormon för en kvinnas kropp. Det påverkar hur vi utvecklas, vår förmåga att reproducera, och även vårt humör. Östrogennivåerna i vårt blod förändras ofta som våra kroppar förändras, så det är svårt att veta exakt vad som är normalt

behovsväxlingar

Det är typiskt för östrogen nivåer att fluktuera kraftigt under kvinnans menstruationscykel och även under graviditet och efter klimakteriet. Så en "normal" nivå beror på vad din kropp upplever just nu, det kan variera från 50 till 400 pikogram per milliliter (pg /ml)

Menstruation

Enligt Dr Kelly Shanahan, ett OB /. GYN, normala nivåer av estradiol, den vanligaste typen av östrogen som cirkulerar i kroppen, är cirka 45 pg /ml under menstruationen. Under ägglossningen, stiger till cirka 400 pg /ml, sedan falla snabbt, och sedan stiga igen till cirka 250 pg /ml.

Graviditet

Under graviditeten kan östrogennivåerna vara 100 gånger högre än normalt . Nivåer fluktuerar även under graviditeten för att öka blodflödet till livmodern och stimulera amning postpartum . Efter födelsen nivåer minska snabbt .

klimakteriet

Efter klimakteriet , kvinnor som inte på hormonersättningsbehandling brukar uppleva östrogennivåer cirka 10 till 20 mg /pl. Dock är nivån av östrogen som krävs för att behålla friska ben 40 till 50 mg /PL , så många läkare ordinera hormonbehandling för kvinnor efter klimakteriet. Vissa kvinnor behöver dock ännu högre för att undvika värmevallningar .

Onormala östrogennivåer

Östrogennivåerna som är för hög eller för låg kan resultera i många hälsoproblem för kvinnor . Höga nivåer har förknippats med PMS , polycystiskt ovariesyndrom, amenorré (avsaknad av menstruation ) , och bröst och äggstockscancer. Låga nivåer har förknippats med osteoporos , missfall och fosterskador .

Previous:nothing Next:information om förgiftning

Relaterade artiklar


 • användningar av ett stetoskop
 • saker du kan göra för hjärt-motion
 • bildterapi för barn på sjukhus
 • hem rättsmedel för bandmask
 • hur man mäter Cobb vinkel i skolios
 • hur man använder mina amerikanska löpband på 220 volt
 • hur du håller din diet
 • hur man sparar pengar på sjukförsäkring, mediciner och recept
 • Vilka är farorna med soja för spädbarn ?
 • hur man får bästa möjliga uppgörelse på kontaktlinser när du handlar på 1-800- kontakter
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com