vad är gripandet av aktiva fasen?

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2015-04-12
Labor inträffar oftast långsamt för en kvinna under det som kallas " latent " fas . Efter dilatation når 4 cm , arbete ändringar i " aktiva " fasen , i huvudsak enligt arbetskraften är livgivande ( inklusive sammandragningar ) i väntan på förlossningen . Ett gripande av den här aktiva fasen innebär arbete har slutat , vilket normalt inte ska hända

Du behöver : .
funderare
Inga distraktioner.
Nyfikenhet .
Uthållighet.

Klassificering

Det bör finnas utvidgning av cervix och med den 1 . 2 och 1,5 centimeter i timmen. Om du går in aktiva och det sker långsammare än så, anses det ett gripande av dina aktiva fas.

Typer

Det finns fullständiga och partiella arresteringar av den aktiva fasen. En partiell gripandet innebär arbetskraft helt enkelt har sjunkit under den förväntade, men det kommer sannolikt plocka upp igen. En komplett gripandet innebär att det har varit två timmar utan arbete framsteg

Orsaker

Två orsaker står för merparten av arresteringarna. Otillräcklig sammandragningar eller ett internt hinder för arbetskraft. Sammandragningar anses felaktiga om brytningen mellan dem är längre än fyra minuter, eller om de inte varar längre än 30 sekunder. Interna frågor kan innehålla en felaktig feto-bäckenet andel (bäckenet är inte stor nog att låta barnet via), fetala felplacering (barnets huvud är inte på ett bra ställe inne i moderns kropp) eller asynclitism (barnets huvud är vinklad farligt ).

Behandlingar

Problem med sammandragningar kan få hjälp genom att stimulera livmodern med hjälp av oxytocin levererats intravenöst. Interna problem är naturligtvis mer komplex och tar längre tid att lösa . Vanligtvis barnet fortfarande kan levereras , men det kan ha att komma långsammare med doktorshatt bistånd .

C-avsnitt

Om barnet inte kan levereras genom livmodern och sedan en C- sektionen kommer att bli nödvändigt . Läkare kommer vanligtvis att försöka se om de kan lösa inre problem , men om det är för farligt för mamman eller barnet , kommer de att vända sig till en C-avsnitt .

Previous:nothing Next:vad som orsakar håravfall på en katts rygg och svans ?

Relaterade artiklar


 • hur man använder ett hem generator ozon bänkskiva för rengöring
 • botemedel för en jäst problem
 • Hur kan jag hjälpa mina sju år gamla ner i vikt?
 • hur man använder intervention akuta yoghurt för barn kräkningar och diarré
 • uterin ablation förfaranden
 • säker insektsgifter för barn
 • hur man minimerar risken att smittas av kirurgiska och andra infektioner samtidigt på sjukhus
 • sleepovers & sängvätning
 • blåst elev på grund av öppna skallskada
 • skolios och hip smärta
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com