vad är orsakerna till pes planus ?

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2015-04-01
Pes planus , eller platt fot , är ett tillstånd som uppstår kan i alla skeden av livet för en rad olika skäl . Hos äldre kan det utvecklas från ett liv i böjning senorna i foten , och i den unga , kan det vara resultatet av en tillväxt abnormitet eller helt enkelt dålig hållning . Föräldrar och de som vårdar äldre folk bör vara vaksamma på tecken på onormala gångmönster och klagomål över foten smärtar, som kan vara tecken på pes planus .

Vuxen-Förvärvade Flat Foot Deformity

Denna form av pes planus förekommer spontant i äldre befolkningen från 60 år till 70. Bågen inte bokstavligen på grund av den progressiva uppluckring av senor som upprätthåller bågen. Detta är ofta en smärtsam och progressiv orsaken pes planus resulterar i behovet av nya skor, läkemedel och i vissa fall, till kirurgi dra åt senor som har fallit eller blivit slitna med tiden.

Pronation

ankeln ben, i denna sak pes planus, magert in mot mittlinjen av foten. Den fotvalvet blir tillplattade eftersom personen använder det för att absorbera stötar av sin häl slog i marken och att bistå i balans. Enligt US National Library of Medicine, när skorna för barn som pronerar är uppradade bredvid varandra kommer de att "luta sig mot varandra. "

Tarsal Coalition

I böjd koalition, två eller flera ben foten är antingen smält vid födseln eller smälter samman genom olycka eller onormal tillväxt. Som sådan är villkoret nästan alltid hittas hos barn och begränsar rörelse som de använder för att lära sig gå. Detta resulterar i en platt fot tillstånd, eller pes planus, och ofta smärtsam.

smärta i benen

Alla skick ben, vrister eller fötter där hållning ändras på grund av smärta kan resultera i PES planus. Den förändring av hållning för att eliminera obehag över tid gör att valv i fötterna att falla.

Previous:nothing Next:hur reparera Littmann stetoskop

Relaterade artiklar


 • traumatisk pannloben hjärnskador hos barn
 • hur man detox under amning
 • hur man kan förebygga en potentiell våldtäkt
 • hur man kan hjälpa ett barn som kväver
 • korrekt dosering för Tylenol med kodein
 • hur man kan bli mitt barn av springmask naturligt
 • hur man förebygger bröst ömhet
 • Vilka är fördelarna med lägre cholesteral?
 • tecken och symtom på graviditet inom de första dagarna
 • aktiviteter att göra med Homebound pensionärer
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com