vad som orsakar håravfall på en katts rygg och svans ?

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2015-04-11

Du behöver :
Thinking Cap
. Inga distraktioner.
Nyfikenhet .
Uthållighet.

En av de bästa sakerna med att ha en katt är strök sin varma , mjuka päls . Din katt tycker det också . Så håravfall på en katts rygg och svans kan vara mycket förvirrande för både djurägare och husdjur. Det finns flera anledningar en katt kan förlora hår men när du har satt fingret på orsaken till problemet kan du kanske att behandla din katts håravfall .

Allergi

Precis som människor kan katter utveckla födoämnesallergier som helst punkt under sitt liv . Om din katt har börjat tappa hår på rygg och svans , kontrollera resten av hennes kropp att se om hon är gallring någon annanstans. Den vanligaste effekten av en födoämnesallergi är klåda , vilket leder till tvångsmässigt slickande av kliande området och slutligen håravfall . Om din katt har en födoämnesallergi du kan hitta andra problemområden på hennes kappa eller du kanske märker alltför slickar .

Födoämnesallergier är oftast ett resultat av känslighet för vissa proteiner . Arbeta med din veterinär för att utveckla en ny diet för din katt som består av nya proteinkällor . Om en födoämnesallergi är källan till håravfall, kommer du snart att märka din katt klia och slicka mindre och att hennes hår växer tillbaka.

Mange

Det finns flera olika typer av skabb att katter kan förvärva. Ett tecken alla typer Utställningen är röd, fjällande och irriterad hud under detta håravfall. Om du märker dessa symtom, ta din katt till en veterinär för en skrapa test för skabb. De flesta typer av skabb kan behandlas med en runda receptbelagda läkemedel och när infektionen är borta håret börjar växa ut igen.

Flea Allergy

Många katter är allergiska mot loppor och biter kan bli en sådan kliande, smärtsamma problem som en katt kommer att slicka bort päls och även huden att angripa problemet. Eftersom loppor tenderar att bebo områden som på insidan av låren, är en loppallergi inte riskerar att visa sig i håravfall på ryggen och svansen. Du bör emellertid undersöka den möjligheten om din katt tappar hår utan uppenbar orsak.

Psykogen Alopecia

Katter är vanedjur och rutin och att de inte hantera stress bra. Om en katt har flyttats till en annan miljö, förlorar en välkänd eller älskade kohort eller har en annan stor nyhet till deras värld, kan de reagerar på stress genom grooming till överdrift. Sådana grooming leder ofta till håravfall på ryggen och svansen. Du måste identifiera och eliminera orsakerna till stress. Om detta inte är möjligt, måste du hitta ett sätt att hjälpa din katt att anpassa sig till den nya situationen så överdrivet putsande stannar.

Previous:nothing Next:dåliga effekterna av mikrovågsugnar

Relaterade artiklar


 • Androgel effekter
 • Sportunderkläder & bröst ömhet
 • hur du kan hjälpa ditt barn med en sensorisk bearbetning sjukdom
 • hur man bestämmer barnet kön utan ultraljud
 • typer av makar missbruk
 • Hur snart kan ett barn överleva utanför livmodern?
 • hur massage solo prostata
 • hur man upptäcker förstorad prostata symtom
 • kattsand lådor & graviditet
 • bebisar och bältros
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com