vad som orsakar ovanliga hairgrowth hos kvinnor?

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2015-04-05
Även om alla har en viss mängd hår på sina kroppar, kan ovanlig hårväxt hos kvinnor vara pinsamt och bryter självkänsla och självförtroende. Ovanlig hårväxt hos kvinnor är ofta ett tecken på ett medicinskt tillstånd, men de flesta orsakerna till ovanlig hårväxt är inte allvarliga hälsoproblem. Lyckligtvis är ovanlig hårväxt hos kvinnor ett behandlingsbart tillstånd som ofta är hanterbart hemma eller med vård av läkare eller sjuksköterska.

Hormoner

medicinska tillstånd som orsakar problem med balansen i hormonnivåerna hos kvinnor kan leda till ovanlig hårväxt . Polycystiskt ovariesyndrom ( PCOS ) är den vanligaste identifierade orsaken till kraftig hårväxt hos kvinnor , och resultat från en obalans av androgener ( manliga hormoner ) och östrogener ( kvinnliga könshormoner ) .

Hyperthecosis , som är ett tillstånd som resulterar i äggstockarna producerar högre än normala nivåer av androgener , också kan orsaka kvinnor att ha ovanlig hårväxt .

Ett annat tillstånd som orsakar ovanlig hårväxt hos kvinnor är Cushings syndrom, vilket resulterar från binjurarna producerar höga nivåer i blodet av det naturliga stresshormonet kortisol kallas. En annan binjure sjukdom, kongenital adrenal hyperplasi, kan också producera stora mängder steroidhormoner hos kvinnor, som sedan orsakar ovanlig hårväxt.

ovanlig hårväxt hos kvinnor kan också vara resultatet av tumörer och andra onormala utväxter på antingen äggstockar eller binjurar.

genetik

Kvinnor med en familjehistoria av ovanlig hårväxt har en ökad risk att utveckla sjukdomen själva, även i avsaknad av andra hormon avvikelser eller medicinska tillstånd. Kvinnor som är i Medelhavet, Mellanöstern och södra Asien härkomst är mer benägna än kvinnor av europeiskt eller afrikanskt ursprung har ovanlig hårväxt.

Enligt American Academy of Family Physicians, kvinnor med en familjehistoria av vissa medicinska tillstånd och genetiska sjukdomar, som omfattar kongenital adrenal hyperplasi och polycystiskt ovariesyndrom, har en ökad risk för ovanlig hårväxt även om De har inte något av dessa särskilda genetiska förutsättningar.

Mediciner

Kvinnor som tar höga halter av syntetiska kortisol eller använda syntetiska kortisol under en längre tid kan utvecklas ovanligt , manligt-typ hårväxt . Kvinnor med endometrios som tar sin medicin danazol utvecklar ofta ovanlig hårväxt som en bieffekt av medicinering . Kvinnor på testosteron terapi eller som använder anabola steroider för styrketräning kan också utveckla ovanlig hårväxt .

Kvinnor som tar minoxidil för behandling av högt blodtryck kan utveckla ovanlig hårväxt , som kan kvinnor tar cyklosporin för infektioner . Med glukokortikoider, som används för att behandla astma, allergier och autoimmuna sjukdomar kan också orsaka kvinnor att ha ovanlig hårväxt . Den anti- anfall drog fenytoin tas av kvinnor med epilepsi är en annan orsak till ovanlig hårväxt hos kvinnor .

Previous:nothing Next:Hur du använder cialis & yohimbe

Relaterade artiklar


 • hur man undviker viktökning
 • hur man översätter effektivt föräldrarnas kunskaper i klinisk praxis
 • hur man kan bota fetma hos barn
 • kalium jod använder
 • vad är orsakerna till hängande öga?
 • inflammerad spädbarn bröst
 • traumatisk pannloben hjärnskador hos barn
 • hur man bevarar spermier
 • handtvätt för barn i
 • hur du tar bort tuggummi från en hållare
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com