vuxen vårdgivare arbetsbeskrivning

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2015-04-22
En allvarlig skada eller sjukdom kan skicka dig till sjukhuset där sjukvårdspersonal kan vaka över dig hela tiden använder den senaste livräddande teknik , kan dock denna vistelse bli dyrt och håller dig borta från ditt hus , familj och vänner. Om ditt tillstånd kräver hjälp av någon som inte måste vara en läkare eller sjuksköterska kan du få denna vård i hemmet med större bekvämlighet och mindre pengar om du hyr en vuxen Vårdgivaren

Beskrivning

En vuxen vårdare hjälper dem med funktionshinder eller kroniska sjukdomar i arbetet i vardagen . Detta kan inkludera bad , påklädning , städa huset, hjälpa gå till jobbet , shopping , tvätt och laga mat . De arbetar vanligtvis på kundens hem eller i en grupp bostadsområde . För kunder som kräver runt-vård dygnet , får vårdgivare arbetar i skift .

Utbildning

Vuxen vårdgivare inte behöver en gymnasieexamen och är i allmänhet utbildning på jobbet med mer erfarna arbetstagare eller handledare . Grundläggande behörighet omfattar ansvar , pålitlighet , medkänsla , diskretion och viljan att hjälpa människor. En fysisk undersökning och brottslig bakgrund check kan behövas . Certifiering är inget krav , men är tillgänglig från National Association för hemvård och hospice , som kräver 75 timmars utbildning , observation av färdigheter genom en legitimerad sjuksköterska och avlägga ett skriftligt prov .

Miljö

Jobbet är fysiskt krävande eftersom medhjälpare får ofta hjälp sina avgifter med stående och gående eller med att komma i och ur sängen och stolar . De kan utsättas för smittsamma sjukdomar som hepatit om de inte följer de korrekta förfarandena . Arbetstiden kan vara deltid och omfattar kvällar och helger eftersom de måste schemat efter behoven hos en klient . Om de inte är i grupp , vårdgivare arbetar oftast ensam med enstaka besök av handledare .

Löner

Enligt PayScale , löner varierar beroende på erfarenhet . Från och med mars 2010, de med 1 till 4 år göra $ 8,70 till $ 11,36 per timme . De med 5 och 9 år göra $ 8 . 82 till $ 12,81 , medan de med 10 till 19 år tjänar $ 8,88 till $ 13,34 . Slutligen , de med 20 eller fler år får $ 9,83 till $ 14,81 . Kvinnor gör i allmänhet mer i denna position på $ 8,90 till $ 12 . . 27 , medan män är normalt sett betalar $ 8,26 till $ 10,63 .

Outlook

Enligt Bureau of Labor Statistics , är det jobb förväntas växa med 50 procent från 2008 till 2018 , vilket är mycket snabbare än genomsnittet . Mycket av denna ökning beror på åldrande av USA: s befolkning . De äldre har ofta hälsoproblem som kräver närvaro av en vuxen medhjälpare . Dessutom innebär de stigande kostnaderna för sjukhusvistelse fler patienter vänder sig till i hemmet tjänster.

Previous:nothing Next:alkoholism hos kvinnor & klimakteriet

Relaterade artiklar


 • vad är kapillär blodsocker?
 • tecken och symtom på prostatit hos män
 • SITTBAD recept för hemorrojder
 • Varför är tonårsgraviditeter förebyggande program viktigt ?
 • hur noggrant kontrollera ditt blodsocker
 • ekonomisk hjälp för ett allvarligt hälsoproblem
 • Kan jag ta vicoden på morgonen & darvocet på natten ?
 • hur man gör ansikts hårborttagning för kvinnor
 • behandlingar för kräkning och diarré
 • grundläggande venpunktion information
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com