Teens & bröstcancer

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2015-05-21
Som en flicka kommer in hennes tonåren , börjar hon bli mer medveten om sin kropp . Hon kan också börja bli medvetna om de många medicinska hoten hennes kropp kan möta under hela sin livstid . Bröstcancer är en förödande och ofta dödlig åkomma som i hög grad drabbar kvinnor . Det är också den näst vanligaste cancerformen hos kvinnor . Även om det främst förekommer hos äldre kvinnor , är det aldrig för tidigt för en flicka att vara medveten om cancer , dess utseende och dess Preventions

självrannsakan

De flesta gynekologer rekommenderar en tjej börjar själv bröstundersökningar så fort hon har bröst undersöka. Även cancer är sällsynt i en tonåring, är det bra för en flicka att bekanta sig med hur hennes bröst känns när det är hälsosamt. Om du trycker på bröstet i en cirkulär rörelse en gång i månaden brukar räcka för en tonåring bröst själv tentamen. Dock bör en tonåring vara medveten om att när hon växer, får hennes bröst och dess känsla förändring med henne och att en viss mängd av mjukt klumparna försvinner är normalt.

Normal klumpar

En tonåring bröst vävnad har ofta en mer ojämn känsla än att en äldre kvinna, och dessa klumpar brukar inte ange bröstcancer. De är helt enkelt på grund av alla de fysiska förändringar under amning tillväxt. Ofarliga, klumpar godartade kan ibland visas runt tiden för en flickas period. YoungWomensHealth. org rekommenderar att om en tonåring upptäcker en knöl i bröstet, för att kontrollera om den finns kvar några dagar efter hennes tid. Om det är, kontakta läkare omedelbart.

Saker att undvika

En tonåring tjej har en klar fördel att förhindra sin egen bröstcancer sedan hon har en livslängd på hälsosamma alternativ fortfarande att välja. Några av de saker som tros öka förekomsten av bröstcancer lätt kan undvika. Dessa innefattar att man undviker livsstilsval som leder till fetma och hög alkoholkonsumtion. Om möjligt är det klokt att också undvika hormonersättningsterapi och långvarig exponering för strålning .

Saker att göra

I motsatts det finns vissa beteenden och rutiner som tros för att bekämpa bröstcancer . De flesta av dessa är medicinska förfaranden, villkor eller mediciner . En av dessa faktorer förefaller vara tonåring graviditet och amning. Graviditet minskar östrogen , som är kopplad till att minska bröstcancer . Studier visar att cancer nivåerna är lägst hos kvinnor som har sin första graviditet före 20 års ålder . Men det är graviditet inte en rekommenderad cancer avskräckande för tonårstjejer . Vad rekommenderas är motion , med forskning som visar att kvinnor utövar minst fyra timmar i veckan ha lägre cancerfall .

Myter

Det finns många myter om vad som kan öka din risk för bröstcancer , och tonårstjejer ofta offren för sådana desinformation . Följande saker har inte visats ha någon effekt på huruvida en kvinna får bröstcancer . Aborter, p-piller , särskilt kost ( så länge de inte leder till fetma ) och miljö . Även rökning har faktiskt inte visat sig öka förekomsten av bröstcancer , även om det är en bidragande orsak till många andra typer av cancer .

Previous:nothing Next:biträdas levande samhällen kontra stöd - bostadshus

Relaterade artiklar


 • pension centrum förmåner
 • tecken och symtom av salmonella hos barn i lekåldern
 • icke- oral preventivmetoder
 • användningsområden för natriumacetat
 • hur du hittar beskrivningar av piller
 • molekylär kloning definition
 • hur du hittar den bästa kräm ögat skrynkla
 • vad kollar hår drogtester för?
 • hur man ska behandla anemi med huskurer
 • vad är gripandet av aktiva fasen?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com