Vad kan familjemedlemmar förvänta sig av hemtjänst?

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2015-05-30
Assisted Living vård är att ge äldre som inte längre kan bo i sina privata hem för att bibehålla största möjliga självständighet möjligt samtidigt får stöd med särskild dagliga aktiviteter och medicinska behov. Många pensionering samhällen erbjuder hemtjänst och sjukvård för att ge en levande miljö där seniorer kan verkligen "ålder på plats" utan rädsla för säkerhetsfrågor ensamboende

Miljö

hemtjänst äldreboende är i allmänhet tänkt att lämna in mellan 40 och 120 äldre invånare. Varje person, inklusive par, lever i en personlig studio eller lägenhet med ett sovrum med köksskåp, garderober, privat badrum och två bäddar. Måltiderna är inredda i en restaurang-stil matsalen, som främjar vänliga social interaktion.

gemensamma områden i bostadsområdet innehåller ofta ett bibliotek, fysisk gym, skönhetssalong, en verksamhet rum och TV-rum.

Daily Care

Receptbelagda läkemedel ska doseras och åter beställas genom hemtjänst verkställande direktör och lärare . Duschning hjälp som behövs , hjälpa till med påklädning och avklädning, och hjälp med alla dagliga skötseln behov och önskemål är tjänster som måste lämnas .

Tillagd tjänster kan bestå av personlig tvätt , sällskapsdjur vård , arrangemang för läkare utnämningar och utflykter grupp .

Vad Family behöver söka

Anläggningen ska vara trevligt inredda och personalen vänlig och hjälpsam. Attityderna hos sjuksköterskor, stöd och administration har en direkt inverkan på den övergripande stämningen i seniorer. Fråga efter en turné och märker den allmänna befolkningen. Är de fastnat i hallar sova? Är de hålls rena och får tid svar att ringa ljus? Kontrollera alla områden om mässar städas upp snabbt, det finns inga risker för rörlighet, och om de områden som hålls rena och dammsugas.

Du är i din rätt att fråga invånarna om de har några klagomål eller problem med plats. Finns det anslagstavlor placeras i bekväma områden så att invånarna kan se var och när verksamheten kommer att hållas som kan intressera dem.

Fråga om sortimentet av val vid varje måltid. Om din älskade man föredrar vete skål för vitt, bör detta val vara tillgängliga.

Fråga hur många sjuksköterskor är i tjänst för varje skift. Det bör finnas ett förhållande mellan en sjuksköterska per 15 invånare. Brist på hjälp kan innebära att äldre kan vara i fara att inte få den hjälp de behöver vid varje givet tillfälle.

statliga rättigheter

Man bör också finnas information tillgänglig och tydlig i fall de högre önskar få stöd från staten ombudsman programmet. Detta program ger en förespråkare för seniorer skulle uppstå problem att de inte kan hantera själva .

Sådana exempel kan innefatta ett problem med en annan inhemsk lämpliga åtgärder om tillhörigheter stjäls och problem med personal som inte kan vara ett annat lösas .

Slutsats

Seniorer ska inte behöva oroa sig för att ge upp ett älskat husdjur , att förlora sin självständighet, eller behöva äta mat de inte gillar .

Det är viktigt att du tittar på anläggningen tillsammans med staten förespråkar . Detta är att se till de högre är lycklig , trygg , och att hans rättigheter har respekteras och upprätthållas.

Previous:nothing Next:hur man beräknar QALY

Relaterade artiklar


 • hur man ska hantera en feber att bekämpa en öroninfektion
 • ISD livmoderhalscancer
 • hur du tar bort mögel från kroppen naturligt
 • hur man skall bedöma övergrepp mot äldre
 • hur man gör svalna slipsar
 • kan du bli gravid på din period ?
 • farliga pH-nivåer
 • skönhetsvård eller hudvård rutin för japanska kvinnor
 • hur man ökar ämnesomsättningen hos män
 • vad är anaerob & kondition?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com