Vad orsakar diarré & magbesvär ?

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2015-05-24
Diarré och orolig mage är oundvikligt obehag som alla ansikten på en gång eller annan. Denna typ av tillstånd är vanligtvis beror på den kost, men dessa symtom kan också vara ett resultat av ett virus eller underliggande sjukdom. Enligt University of Maryland Medical Center, med lipas enzym-tillskott kan hjälpa till att lindra symtomen.

Irritable Bowel Syndrome

Irritable bowel syndrome (IBS) är en sjukdom som orsakar svåra magbesvär och diarré från spasmer i kolon. Musklerna i tjocktarmen kramp upp, vilket också resulterar i uppblåsthet och trötthet. Detta syndrom beror ofta på stress och ångest eller muskler i mag-tarmkanalen som inte fungerar ordentligt. Äta skräpmat kan irritera tarmen och orsaka IBS attacker. Enligt MedicineNet webbplats kan födoämnesallergier också orsaken.

Influensavirus

influensavirus är en annan orsak till magbesvär och diarré. Det finns flera olika stammar av influensavirus och vissa är mer aggressiva än andra . Symptomen varierar från lätt till svår beroende på vilken typ av influensavirus.

människor som lider med influensa kan också ha andra symptom som feber , frossa och trötthet . Konstant diarré kan orsaka uttorkning så det är viktigt att dricka mycket vätska när du slåss mot influensa .

fettrik kost

En fettrik kost kan orsaka magbesvär och diarré hos vissa personer. Att äta för mycket fet mat skapar en tung börda på kroppen . Livsmedel som innehåller mycket fett orsakar levern att producera mer galla för att hjälpa kroppen med att smälta fett . Det överskott galla kan leda till magbesvär och diarré . Tidskrävande fettrik mat under en lång tid kan resultera i gallblåsan attacker .

gallblåsan är en liten päronformad orgel kopplad till levern . Detta organ hjälper levern genom att lagra galla . När gallblåsan är överarbetad , kan stenar utvecklas . När en sten fastnar i en gallgången , orsakar denna kraftiga smärtor , beskrivs som en gallblåsa attack .

Previous:nothing Next:Varför är pH-värdet så viktigt ?

Relaterade artiklar


 • bedömningsteknik i familjerådgivning
 • Hur berätta om du är sjuk från mögel i ditt hus
 • kopplingar mellan Zantac och prostatacancer
 • hur man kan minska din rökning just nu
 • hur man kan bli löss från baseboll hjälmar
 • vad är orsakerna till onormala funktioner hos spädbarn ?
 • hur du gör ditt hus friskt igen efter sjukdom
 • hur platsen faror i hemmet pt 2 - våren
 • hur de ska hålla bra
 • hur lätt sätta i kontaktlinser
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com