Vilka är fördelarna med konstterapi för barn?

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2015-05-09
Bildterapi är en arm av psykologi används både som ett diagnostiskt och terapeutiskt verktyg. Yrkesmän använder konsten för att hjälpa barn som lider av psykiska, beteendemässiga och fysiska sjukdomar. Det är också används för att hjälpa friska barn hantera normala men ibland svåra upplevelser i barndomen-skilsmässa, dödsfall av en nära anhörig, eller ens en bästa vän som flyttar till en annan stad

Du behöver:.
Piller.
Piller identifiering bok.

Historia

Vissa kanske hävdar att konsten har alltid varit en form av terapi, eller kanske är det mer lämpligt att säga behandling har alltid varit en del av konst. Även intresse för konst och sinnena hos de som skapar den har varit föremål för lärda i hundratals år , är konstterapi som yrke ett relativt ungt område . Det första magisterexamina i området tjänades i början av 1970-talet , men lärare , psykoterapeut och konstnärer började hålla formella forskning decennier tidigare .
Två kvinnor , Margaret Naumburg och Edith Kramer , är i stort sett anses grundandet mödrar bildterapin . Enligt American Art Therapy Association , arbetade Naumburg som pedagog som hade ett intresse för psykoterapi . Hon grundade Walden School i New York och publicerade ett antal böcker om bildterapi och barn. Hon arbetade mycket med institutionaliserade barn, som stelnat många av hennes teorier om fördelarna med konsten som en terapeutisk teknik. Kramer var en pedagog och konstnär som använt hennes dubbla intressen att utveckla metoder för att arbeta med barn som lider av allvarliga psykiska problem. Hon publicerade en stor del av hennes arbete på 1950-talet.

Fördelar

Bildterapi är en säker, icke störande sätt att hjälpa ett barn dela hans erfarenheter. En teckning eller målning låter ett barn att uttrycka sina känslor utan att ha fullt utvecklad verbal kommunikation. "[Konst] är en mycket naturlig uttrycksmedel för barn. De gör det spontant. Det är lustfyllt. Det är ett språk som de vet hur man använder. Du har sällan tala ett barn till att använda konsten, säger Judith Rubin, Ph. D . , en tidig pionjär inom bildterapi. Rubin spelade som "The Art Lady" på den klassiska barnföreställning "Mister Rogers 'Neighborhood" är professor vid universitetet i Pittsburgh, och är medgrundare och VD för Expressive Media Inc. , En ideell dedikerad att främja förståelsen för de kreativa i terapeutiska inställningar . Rubin förklarade också att barn gärna rita bilder sedan berätta en historia om bilden, men de har svårt conceptualizing sedan uttrycka sina känslor utan kreativa hjälpmedel , särskilt när frågor om utnyttjande, övergivande eller allvarlig psykisk sjukdom är inblandade .

Tidsplan

Utvärdering börjar från den första kontakten mellan barn och terapeut . Terapeuten konstaterar inte bara den färdiga produkten utan också barnets inställning till uppgiften. " Du ber barnet att rita en bild av en familj . Du märker vilken ordning de människor dras , som är nära till vem , vem som är stor , som är liten eller som lämnas ut av fotot alla tillsammans . Detta gör terapeuten och barnet att se familjeförhållanden på ett sätt som barnet inte kan uttrycka verbalt , " Rubin sa . Sessioner kan pågå så länge som terapeuten och familjen överens om är nödvändigt för att uppnå lämplig nivå av läkande för barnet .

Överväganden

Rubin rekommenderar att föräldrarna tycker om konst terapi på ett kontinuum med konst på ena änden och behandling på den andra . Någon-en lärare , en förälder , en vän-kan erbjuda konst material till ett barn och själva verksamheten kommer att vara terapeutiskt . " Barn får uttrycka sig och ett barn känns bra om de skapar något de är stolta över , säger Rubin . Den andra sidan av kontinuum är en terapeutisk verksamhet som använder konsten att lära sig om barnet och hennes omständigheter, såsom i exemplet med familjen ritningen . I detta scenario terapeuten använder ritningen för att bättre förstå barnets uppfattning om familjen .

Hitta Hjälp

Vissa skolor har specialiserade program konstterapi . Om du har turen att leva i ett samhälle med ett sådant program skulle det kunna användas som en extra resurs i utvecklingen av ditt barn . " De flesta programmen är i större städer eftersom de tenderar att få en bredare förståelse för psykoterapi och konst , säger Debra Linesch , Ph. D. , ordförande för examen avdelning inom äktenskapet och familjeterapi vid Loyola Marymount University i Los Angeles, en av de äldsta och mest etablerade konstterapi program i landet . En kvalificerad konst terapeut bör ha examen från ett ackrediterat program , som kan verifieras genom American Art Therapy Association , en professionell organisation för främjande av konsten som behandlingsmetoderna. Linesch inte rekommendera att försöka använda bildterapi utan ett professionellt om ditt barn lider av någon form av svåra trauman , men om ditt barn är klara med den normala fallgropar barndom , skulle det vara mycket lämpligt att använda konsten för att hjälpa hennes adress känslor . Några böcker som hjälper använda konst med dina barn är : "Fira Familj Milestones genom att göra konst tillsammans "av Debra Linesch och " Child Art Therapy " och " Min mamma och pappa inte bor tillsammans längre : En ritblock för barn till separerade eller Frånskilda föräldrar " av Judith Rubin , Ph. D. Barn behöver inte vara konstnärer att dra terapiformen konst, har de bara att vara människa.

Previous:nothing Next:ekonomisk hjälp för vårdgivare

Relaterade artiklar


 • medicinska skäl för axillär armarna håravfall hos män
 • viktminskning idéer för barn
 • vad är HGH & råmjölk ?
 • hur man får sängen öm behandling
 • hur man får billig sjukförsäkring genom en enkel kyrka potlucks
 • hur du tar bort mögel och mjöldagg från kroppen
 • hur man bär band graviditetsillamående
 • tecken och symtom på en falsk graviditet
 • Hur man vet om en nyfödd har allergier
 • vad är en HMO hälsa ?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com