Vilka är fördelarna med mainaining ett friskt hjärta ?

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2015-05-18
Att upprätthålla ett friskt hjärta har många fördelar. Men det är viktigare att förstå vad hjärtat funktion är det. Hjärtat är en av kroppens viktigaste muskler . Det primära syfte är att pumpa blod till kroppen . När hjärtat är starka och friska , flöden denna pumpprocessen smidigt , utan att lägga komplikationer för kroppen . När hjärtat är inte frisk , kan många problem uppstå .

ett friskt hjärta motsvarar en Medelgod till låg vilopulsen

När hjärtat är friskt , den har en vilopuls mellan 60 och 100 slag per minut för vuxna . Om du är en idrottsman kan vilopuls vara så låg som 40 till 60 slag per minut. Har en genomsnittlig eller låg vilopuls är en bra indikation på att hjärtat fungerar. Men om slag per minut är över 100 eller under 60 och du är inte en idrottsman och om andra symtom medfölja hjärtfrekvensen, såsom andnöd, yrsel och konstant trötthet, är det viktigt att kontakta läkare omedelbart eftersom dessa kunde vara tecken på ett mer allvarligt problem.

ett friskt hjärta Lika goda kolesterolet (HDL)

Chansen finns, om ditt hjärta är frisk, då kommer du har lågt kolesterol nivåerna av LDL (low-density lipoprotein) och höga nivåer av HDL (high density lipoprotein). HDL hjälper genomföra LDL ur artärerna. Artärerna forslar blod bort från hjärtat och distribuera den till kroppen. När LDL-nivåerna är höga, kan artärer bli blockerade, vilket orsakar blod inte flöda lika fritt från hjärtat. Hjärtat börjar sedan att arbeta hårdare, sätta stress på sig själv.

Ett friskt hjärta Lika Ökad fysisk uthållighet

När hjärtat är friskt och kan klara måttlig till kraftig motion bättre. Konditionsträning såsom promenader, jogging, cykling och simning, är alla stora övningar som kan göras på olika nivåer. Ju friskare hjärta, desto längre tid kan hjärtat gå fysiskt. Men det är viktigt att hålla reda på pulsen under träning. Om hjärtat inte är använda för hård ansträngning, skjuta det kan vara farligt, och du tröttnar lätt och blir andfådd. Under träningen, hålla reda på ditt mål hjärtfrekvens. Besök American Heart Association webbplats som anges i resurser för en korrekt tabell som guidar dig till ditt mål hjärtfrekvens under träning.

Previous:nothing Next:terapeutisk verksamhet för äldre

Relaterade artiklar


 • hur man kan hjälpa barn med motoriska
 • graviditet och triglycerider
 • hur man bota akne
 • Hur du använder cialis & yohimbe
 • Vilka är riskerna med att använda örondroppar i ögat?
 • fysiska utveckling vuxna
 • Hur du tar vitaminer för män
 • sköldkörteln viktminskning kompletterar
 • Vilka är funktionerna på en linsformade kärnan?
 • hur man kan hjälpa ett barn som kväver
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com