Vilka system gör lungorna arbeta med ?

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2015-05-16

Du behöver:
piller
. Piller identifiering bok.

Som påpekades vid neurovetenskap for Kids hemsida, alla kroppens system är sammankopplade och beroende av varandra. Detta gäller även enskilda organ. Lungorna är en av kroppens vitala organ. Lungorna är placerade inuti brösthålan, precis bakom breastbones. De ansvarar för överföringen av syre till kroppen och arbeta tillsammans med andra enskilda organ och kroppens system för att säkerställa gasutbytet äger rum.

Andningsorganen

Lungorna är vanligtvis förknippas med andningsorganen. Andningsorganen är en kombination av kroppens organ som stöd i att andas ut. Luftvägar, lungor och blodkärl är några av de större organ i detta system. Efter luft sker via andningen, är det förs till lungorna där den filtreras och syre leds genom blodkärlen, medan koldioxid tas bort från blodet och överförs till lungorna.

Cirkulationssystemet

Efter syre passerar genom luftvägar och lungor och kommer in i blodkärlen, är det transporteras till hjärtat. Lungorna, därför att spela en central roll i cirkulationen av blod, som kontrolleras av cirkulationssystemet. Hjärtat är den stora orgeln i blodomloppet, och lungorna och hjärtat är alltid i samarbete. Hjärtat passerar "används" blod, rik på koldioxid, tillbaka in i lungorna. Koldioxiden passerar in i alveolerna i lungorna och frigörs när vi andas

muskelsystemet

Som påpekas i University of Colorado i Boulder hjälpsamma online artikel, lungorna är "svampig" och "elastisk"; De har ingen muskelvävnad av sina egna. Ändå är de ständigt arbetar för att sprida syre i hela kroppen. Denna konstant arbete är möjligt tack vare de olika musklerna som omger lungorna och ge stöd, vilket inkluderar diafragman och revben muskler bur. Dessa muskler kan för utbyggnad och avkoppling i lungorna, vilket ger syre in och ut.

Nervsystemet

Trots att lungorna inte fungerar med nervsystemet direkt, kan man säga att nervsystemet är "tillsynsmyndighet" på lungorna. Nervsystemet, som passerar budskap och signaler genom kroppen, reglerar graden av gasutbyte i lungorna och övervakar mängden av gaser i lungor och omgivande blodkärl.

Previous:nothing Next:tecken och symtom på Downs syndrom under graviditeten

Relaterade artiklar


 • hur man tar hand om en äldre vuxen
 • hur du kan förbättra ditt immunförsvar för att undvika sjukdom
 • hur man verkligen bli av med påverkade öronvax
 • hur man gör bröst större utan operation eller medicinering
 • tecken och symtom på utomkvedshavandeskap brott
 • hur man kan förbättra hälsan på ett pressat schema
 • omvårdnadsåtgärd på droger och alkohol hos ungdomar
 • hur man eliminerar jäst och mögel från din kost
 • hur man kan sluta röka
 • amning och solarier
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com