aktiviteter för äldre personer

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2015-05-14

Du behöver:
piller
. Piller identifiering bok.

Äldre människor kan ha försvagade muskler eller minnesförlust till följd av stroke, demens, Alzheimers eller andra åldersrelaterade hälsofrågor. Detta kan hindra dem från att göra aktiviteter som de en gång var vana att göra. Detta betyder inte att de bör vara inaktiv eller stillastående. Det finns fortfarande gott om aktiviteter som de äldre kan göra för att ha roligt, roa sig och vara aktiv.

Bad

Simning är en aktivitet många äldre medborgare åtnjuter. Det är skonsamt atletiska inte sätta den äldre personen under för mycket stress, och den avkopplande bad rörelser kan hjälpa till att hålla en senior muskler smidig. Denna verksamhet kan inte vara bra för alla pensionärer, dock beroende på ålder, skicklighet och andra bidragande faktorer.

Spelkort

Spelkort kräver inte den äldre personen att stå eller vara extremt aktiv, vilket kan orsaka dem att tröttnar lätt eller blir trött. Istället kan senior bli underhållen från bekvämligheten av en favorit stol och umgås med andra eller till och med spela spel som Solitaire. Vissa kortföretag göra ännu kort som har större än normalt skriftligen, så att synskadade kan bättre se att spela .

videochatt

Seniorer som har nära och kära som bor långt borta eller inte kan komma för ett besök på grund av en fullspäckat schema nytta verkligen av sådana videochatt program som Skype . Med Skype , behöver användaren bara en webbkamera . Själva programmet är gratis , och med denna typ av tjänst kan de nära och kära kallar senior och faktiskt se honom eller henne medan du chattar . Detta gör att äldre medborgare har mer en-mot-en samtal med nära och kära och är mycket mer personligt än en telefon .

Trädgård

En del trädgårdsarbete är skonsamt och kan göras av personer med försvagade muskler. Växter som är lättare att ta hand om, till exempel en tomatplanta eller en rabatt, skulle vara perfekt för en senior, men hjälp kan behövas för saker som rensa ogräs i trädgården. Den senior skulle få möjlighet att vara aktiva och skulle också få uppleva frukterna av hans arbete när växterna är fullmogna.

Previous:nothing Next:vad är det mänskliga ögat gjord av ?

Relaterade artiklar


 • viktminskning idéer för barn
 • centrala venkatetrar hos barn
 • hur man beskriva astma till barn
 • hur man kan hjälpa barnet att uppnå och bibehålla en hälsosam vikt
 • vad är orsakerna till bruna fläckar på naglarna ?
 • mögel och mjöldagg sjukdomar
 • pediatriska höftproblem
 • Vilka är orsakerna till inlärningssvårigheter ?
 • hur man väljer rätt allmänna practioner / primärvården läkare för dig
 • hur man mäter mögel & mögel
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com