aktiviteter som bidrar till att minska stress hos barn

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2015-05-26
Barn kan uppleva stress till följd av olika faktorer såsom känslighet för ljud, hunger och smärta, separation från familjen, förlust av en viktig personlig objekt eller husdjur, mobbning, och socialt tryck. Enligt Education Resources Information Digest artikel om "Stress och småbarn," ett barns förmåga att hantera stress tycks vara starkt beroende av en barnets utvecklingsnivå förmåga och coping-färdigheter inventeringen. Det är viktigt att vara medveten om hur man hanterar stress hos barn för att undvika de negativa effekterna.

konst och hantverk

Art aktiviteter som måleri, teckning och skulptur kan göra underverk för en stressad barn . Dessa verksamheter kan röra ett barns fantasi och kreativitet genom användning av färgpennor , kritor , block skiss , modellera , och byggsatser hantverk . Ett barn kanske vill bygga något i trä eller lera eller en kombination av material , eller att skapa något slut på papper som origami . Att göra en konst-och hantverk från grunden ger barnet en känsla av tillfredsställelse och stolthet till att fullborda ett verk av honom själv, och därmed koppla honom från hans stress.

Skriva

Skriva är ett anmärkningsvärt sätt att frigöra inre tankar och känslor som annars kan vara svårt för ett barn att uttrycka. Om ditt barn är äldre, uppmuntra henne att skriva ner sina tankar och känslor dagligen och att frige alla eventuella negativa känslor som ilska eller frustration på att papper eller bärbara dator. Om det är något som orsakar barnet att oroa dig eller vara orolig, låta honom skriva ner det på en bit papper, och sedan deformationszoner den och kasta bort det.

Idrottande

Att gå med i idrottsaktiviteter kan ta ett barns sinne på det som stör honom när han fokuserar sin koncentration på spelet och hans team poäng. Barnet kan ha roligt att spela sin sport med vänner samtidigt på samma gång släppa stress och oro under spelet genom att slå bollen hårdare än vanligt eller spela mer aggressivt. Beroende på barnets intresse, det finns många sporter att välja mellan bland annat basket, tennis, badminton, fotboll, hockey eller simning. De flesta av dessa innebär fysisk rörelse som hjälper frigöra endorfiner , som är naturliga kemikalier som kan göra en person glad .

Previous:nothing Next:tecken och symtom på hypertyreos under graviditet

Relaterade artiklar


 • hur bysten bebisen vikt
 • hur man gör hostmedicin med vitlök
 • depression i en 6 - årig
 • livsmedel som hjälper sluta röka
 • kvinnor och testosteron
 • hur man hittar en styrelse-certifierad allmänna barnläkare
 • hur man kan förebygga nacksmärta vid körning
 • molekylär kloning definition
 • om låg-dos acetylsalicylsyra
 • personlig hemvård produkter för funktionshindrade
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com