användning av kärnenergi inom medicin

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2015-05-19

Du behöver:
piller
. Piller identifiering bok.

Eftersom tekniken fortsätter att förändras dagligen strävar medicinska området för att erbjuda de senaste innovationerna. Vårdpersonal fortsätta att testa och utveckla nya sätt att skärmen sjukdomar och andra sjukdomar så tidigt som möjligt. En av de nyare metoder som nu används är kärnenergi att diagnostisera och behandla en rad sjukdomstillstånd.

Nukleärmedicin

Enligt radiology. com är nuklearmedicin "en gren av medicinsk bildbehandling som använder små mängder av radioaktivt material att diagnostisera eller behandla en rad sjukdomar, inklusive många typer av cancer, hjärtsjukdomar och vissa andra avvikelser i kroppen. "Även om användningen av radioaktivt material är skrämmande för vissa, är det visar stort effekt vid diagnostisering förhållanden. Forskare är flitig i att säga det material som används i så låga doser att ingen skada patienten är möjlig.

Diagnostiska test

Den kanske mest dominerande närvaron av kärnkraft inom medicinen är i diagnostik. Scienceclarified. com anges att radioaktiva ämnen, som kallas "radionuklider," är mycket fördelaktigt för diagnostiska tester. De är koncentrerade på den del av kroppen som undersöks och ger av gammastrålning, som tillåter sjukvårdspersonal en bättre bild av ett område i fråga. Diagnostiska maskiner såsom MRI och PET arbetar hand i hand med nuklearmedicin genom att läsa gammastrålar att materialet avger . Strax efteråt, är det material bryts ned av kroppen . Enligt scienceclarified. com är radioaktivt material , t. ex. radioaktivt jod behandlas annorlunda i kroppen än icke-radioaktiva . Därför är denna form av diagnostiska tester inte mer skadligt än något annat .

Behandlingar

World-nuclear. org anges att nuklearmedicinska används effektivt i behandling av cancer. Som cancer karakteristiska av snabbt delande celler bromsas av exponering för strålning, medicinska experter antingen injicera radioaktiva ämnen i det drabbade området eller använda en gammastrålterapi att stoppa celltillväxt och minska en tumör eller massa. Till exempel är radioaktivt jod, jod-131, ofta för att behandla sköldkörtelcancer genom att rikta ett område och bromsa celltillväxt. Andra radioaktiva material används för olika delar av kroppen, och vissa används enbart för behandling av smärta.

Även forskare ange förfarandena är helt ofarligt, är de fortfarande kontroversiellt.

Previous:nothing Next:Vilka är fördelarna med mainaining ett friskt hjärta ?

Relaterade artiklar


 • hur man kan stoppa tredje skador rökning
 • tecken och symtom på en fastklämd tillbaka nerv
 • hur man kan bli av candida
 • Så för att lindra spänningen i fem minuter
 • Vad är en normal PTT ?
 • hur man ner i vikt genom dessa enkla saker
 • hur man förhindrar solbränna för rödhåriga
 • mjölk av magnesia: biverkningar för småbarn
 • Vilka är farorna med Epsom salt ?
 • hur man säger nej till teen sex
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com