barn brandsäkerhet

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2015-05-13
Brandsäkerhet är en förälders ansvar . Skolor lära brandsäkerhet till barn ibland och köra återkommande övningar , men det är upp till en förälder för att upprepa och förstärka brandsäkerheten i hemmet . Att veta hur man håller ditt hem och barn säkert från en bläs är ett bra första steg mot att förhindra det otänkbara

Statistik

Barn utgör 85 procent av dödsfallen på grund av bostäder bränder , enligt Children 's Hospital i Boston . Sjuttiofem procent av dödsfallen på grund av rökförgiftning , inte lågorna . Barnsjukhuset rapporterar också den vanligaste orsaken till brand-relaterade dödsfall och skador hos barn under 9 års ålder är slarv . Dessutom har över 50 procent av barn som dör av en brand under 6 års ålder. Trettio procent av dessa barn var för unga för att ha kunnat fly på egen hand . KidsHealth. org stater cigaretter är den främsta orsaken till brand dödsfall i Nordamerika .

Förhindra

Förebyggande är en av de viktigaste nycklarna till barnens brandsäkerhet . Föräldrar kan förebygga bränder genom att se alla elektriska utrustningen i ett hem som fungerar bra och har inte sliten eller löst ackord . Förvara lampor borta från gardiner och annat material trasa och se till att lampor i armaturer är rätt watt . När du använder en värmeelement , håll den 3 meter bort från väggar och andra hushållsartiklar. Lämna aldrig en köksspisen obevakad när du lagar mat , och hålla brandsläckare på olika platser under en hem .

Utbilda

barn ofta leker med brännbara föremål utan att veta hur farliga deras handlingar är enligt San Diego Fire-Rescue Avdelning. Förklara för barnen att inte leka med tändstickor och tändare; hålla dessa föremål utom räckhåll för dem . Låt dem inte tända ljus eller använda en gasspis utan tillsyn av en vuxen , och lär barnen hur man ska vara säker runt element och öppna spisar . Barn behöver också få veta om farorna med att leka med fyrverkerier . Lär dem hur man använder åldersadekvata fyrverkerier på ett säkert sätt .

Tillsammans med undervisning om brand faror och förebygga , lära barnen vad de ska göra i händelse av en brand . Visa dem hur man krypa under röken och hur man "stopp , drop and roll " i händelse deras kläder fatta eld . Dessutom visa hur de ska testa en dörr och dörrhandtaget innan du öppnar den

Planera en Escape

Plan utrymningsvägar i ditt hem . Se till att barnet vet hur man får att fly till säkerhet . KidsHealth. org rapporterar att barnen måste veta hur man undkommer ett brinnande hus på natten , då sikten är låg. Kör övningar med ditt barn som gör honom eller henne att träna att gå igenom utrymningsvägar och lära sig vad man ska göra om en av rutterna är blockerad . New York Department of State råder alla utrymningsvägar ska alltid sluta på en anvisad mötesplats utanför hemmet ( som vid en brevlåda eller en grannes uppfart ) .

Bered

Utarbeta en kit akut katastrof och planera med ett barn så du är förberedd om det otänkbara händer . Amerikanska Röda Korset ger råd ditt kit och bör innehålla detaljerade anvisningar för nödutrymningsvägar , en ficklampa , lista på viktiga telefonnummer , information om alla medlemmar i hushållet ( mobilnummer , mediciner de tar och kända allergier ) , en första hjälpen kit, tillbehör för husdjur och en extra uppsättning av hus och bilnycklar . Förvara kitet i en bil , nära en dörr eller på en grannes hem . Riskera inte ditt liv och säkerhet för att hämta din nödsituation kit i händelse av brand.

Previous:nothing Next:information om utvecklingsstörning

Relaterade artiklar


 • hur du enkelt förbättra din familjs hälsa
 • hur du ställer hälsa frågor
 • hur man håller ifrån sömnbrist
 • Hur man naturligtvis bli av loppor från ditt barns hår
 • hur man ska behandla PID (inflammation i lilla bäckenet)
 • botemedel för en jäst problem
 • Vad betyder bokstäverna i slutet av min Medicare antal betyda ?
 • hur i kontakt med andra ensamstående kvinnor kämpar ms
 • hur man använder diagram Snellen ögat
 • krav att anmäla sig till Medicare Part D
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com