biologiska funktioner i en cell

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2015-05-13
Celler är de minsta levande funktionell enhet av en organism. Celler anses vara " levande " trots att de inte kan leva självständigt . Det finns många typer av specialiserade celler som utför unika funktioner . Till exempel muskelceller innehåller myofilamenten som gör att cellerna att ingå avtal , vilket orsakar rörelse . Photoreceptor celler i ögat innehåller pigment som kan absorbera ljus . Men alla celler , trots deras unika ändamål , utföra samma biologiska funktioner som behövs för att upprätthålla liv.

Metabolism

Metabolism är den process genom vilken cellerna förvärva näringsämnen och omvandla dem till energi . Celler kan transportera molekyler över deras membran som joner , vatten och proteiner för att genomföra metabola processen . Det finns två typer av metabolism katabolism, där cellen bryter ner komplexa molekyler för att producera energi , och anabolism , där cellen använder energi för att skapa komplexa molekyler och utföra sina andra uppgifter . Cellen kräver energi i form av ATP .

tillväxt och fortplantning

En av de primära målen för levande varelser är att överleva . Detta kan inte uppnås om inte celler kan föröka sig. Cellreproduktionen leder till tillväxt av vävnad och i slutändan tillväxt av organismen . I eukaryota ( djur ) , flercelliga organismer , kroppens celler reproducera eller fylls asexuellt genom en process som kallas mitos , där dottern celler är kloner av originalet. Nya organismer skapas genom en process som kallas meios , vilket är nödvändigt för sexuell reproduktion . Under meios celldelning , är antalet kromosomer i cellen halverats . Detta är väsentligt för en fortsatt av de djurarter som över tiden .

proteinsyntes

Celler kan skapa proteiner som är viktiga molekyler behövs i alla cellernas aktiviteter. Proteiner är skapade av byggstenar som kallas aminosyror , baserade på den information som kodats om det genetiska materialet i cellen , DNA . DNA , som finns i kärnan , ger instruktioner för att skapa ett protein . I en process som kallas transkription , överför DNA genetisk information till budbärar-RNA ( mRNA ) Strand, som kan röra sig genom cellen till organell som gör proteiner , ribosomen . Sedan genom en process som kallas översättning skapar ribosomen proteinet sekvensen kommer från mRNA instruktionerna .

Lagring /ändring av genetiskt material

Det finns två typer av genetiskt material , deoxiribonukleinsyra (DNA ) och RNA (ribonukleinsyra ) , även om de flesta organismer använder DNA . Den biologiska information för att skapa och egenskaper alla cellulära organismer bosatt i DNA . Organismer kan inte existera utan instruktioner om hur att skapa och upprätthålla liv . Dessa instruktioner skickas sedan till avkomman . När DNA kopieras under meios , kan slumpmässiga mutationer uppträder i den genetiska koden. Sedan, när genetiskt material mellan en manlig och en kvinnlig kombineras och vidare , rekombination sker , skapar en unik individ. Den omfördelning av DNA kombineras med slumpmässiga mutationer ger ibland avkomma en unik företeelse som ofta kan vara fördelaktigt i miljön . Detta är hur evolution sker och mångfalden på vår planet uppnås . Utan möjlighet till anpassning och förändring , kan organismer bli utrotade .

Previous:nothing Next:instrument som används i obstetrik

Relaterade artiklar


 • vad är gripandet av aktiva fasen?
 • pension centrum förmåner
 • göra terminal cancerpatienter bekväm
 • som uppfann vatten filter?
 • tecken och symptom på matförgiftning från jordnötssmör
 • biologiska funktioner i en cell
 • hur man bibehåller en hälsosam hår med hypotyreos
 • högspänningsledning linjer och potentiella hälsorisker
 • leva hälsosamt kanal rengöring
 • vad är HDL kravspecifikation ?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com