första hjälpen- guide om katastrofhantering

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2015-05-27
I varje katastrof , beredskap och utbildning kan vara skillnaden mellan liv och död . Katastrofer kan ofta massa-olycka händelser . Första hjälpen är en av de viktigaste stegen i katastrofhantering, eftersom det är en systematisk sätt att undvika olyckor av både svarade på scen och offren själva . Olika typer av katastrofer kräver olika reaktioner , men det är viktigt att följa några generella regler

Safety First

I en katastrof är det första steget att bedöma säkerheten av din omgivning. Om din omgivning inte är säkra eller instabila , iaktta största försiktighet i evakuera . Tragedin i en katastrof förvärras när de som har överlevt den första händelsen är socialt utslagna osäkra omgivning skapas av olyckan . Detta råd gäller också först svarade på en katastrof , såsom akut medicinsk tekniker ( Ambulanspersonalen ) och ambulanspersonal . Första responders måste ange en katastrof situationen noggrant för att garantera sin egen säkerhet samtidigt spara andras liv.

Rädd om Dig

Innan en katastrof situationen ännu äger rum, individer måste vara beredda på det värsta. Att vara förberedd på att hantera en nödsituation av något slag kan rädda liv. Familjer och enskilda måste formulera handlingsplaner för hur man uppför sig i nödsituationer. Dessa planer bör omfatta mötesplatser för familjer i fall någon försvinner eller separerade. Dessutom bör livsmedel och andra förnödenheter samlas i god tid före en nödsituation. Livsmedel bör nonperishable, eftersom el inte kan göras tillgängliga för dagar efter katastrofen. Andra förnödenheter ska samlas också, som en första hjälpen-kit, filtar och en batteridriven radio.

Installera en Command Center

Det kan tyckas som om inrättande av en ledningscentral är ett slöseri med tid och resurser under en katastrofsituation. Men är det tvärtom. Ett kommando centrum är en nödvändighet under en katastrof. Katastrofer av alla typer skapa totalt kaos. Ledningscentraler, bemannad med kapabla, utbildad personal, skapa en känsla av ordning. Dessa krisberedskap proffs kan införa en handlingsplan, som till slut ger tillbaka stabilitet och lugn som fanns före katastrofen.

Bedöma och behandla Casualties

När man går in katastrofen området, måste först responders och civila scanna området för olyckor. Det är prioriterade nivåer av behandling för olyckan offer. Först svarade tydligt kan urskilja dem som redan är döda och kan inte behandlas. Den första prioriteringen är att behandla de som är medvetslös men fortfarande andas eller har en puls. Offer som är medveten med svåra skador den näst högsta prioritet. De med mindre allvarliga skador är närvarande för att hålla. Denna rangordning av behandling garanterar att de offer som behöver vård mest är de första i kö för att få den.

Mindset

Medan rätt tänkesätt kanske inte verkar vara särskilt viktigt att första hjälp i en katastrof, hålla sig lugn i ett kaotiska situationen kan rädda ditt liv. I massa-olycka händelser såsom naturkatastrofer och katastrofer orsakade av människor , människor blir ofta förtvivlade och inte tänka klart . Baserat på denna rädsla , de gör dumma och ibland dödliga beslut . Men klart tänkande och följa instruktionerna av utbildad personal krisberedskap kan hjälpa dig att överleva situationen . Dessutom är det viktigt att vara positiv . Även om situationen kan vara dyster , att tro att du kommer att överleva ger dig hopp och mod .

Previous:nothing Next:aktiviteter som bidrar till att minska stress hos barn

Relaterade artiklar


 • hur man tränar säkert under sin graviditet
 • göra terminal cancerpatienter bekväm
 • befrielse från natt benkramper
 • vad är orsakerna till onormala funktioner hos spädbarn ?
 • teen klimakteriet
 • definiera boskap tillväxthormoner
 • hur man skapar en guide familjepost
 • Hur du tar ut kontaktlinser utan skrapning ögonen
 • hur man kan bli av candida
 • hydroklortiazid och amning
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com